Koti Uutisia Kotimaa Venäjän rajaviranomaiset estivät yli tuhat laitonta rajanylitystä Suomeen

Venäjän rajaviranomaiset estivät yli tuhat laitonta rajanylitystä Suomeen

1

Suomen rajavartiolaitoksen Venäjältä saamien tietojen mukaan viime vuonna Venäjän rajaviranomaiset estivät yli tuhat laitonta rajanylitystä Suomeen, joita oli aikaisempiin vuosiin verrattuna viisinkertainen määrä, kertoo Rajavartiolaitoksen päällikön sijainen, kenraalimajuri Pasi Kostamovaara.

Laittomien maahanpyrkimysten yhtäkkiseen nousuun vaikutti varmasti viime kesänä Venäjän isännöimät jalkapallon MM-kisat, jolloin kisaturistit pääsivät Venäjälle ilman viisumia, ja moni yritti päästä samalla matkalla Suomeen. Pyrkijöiden kerrotaan olleen rotumuukalaisia kolmansista maista:

– Muun muassa afrikkalaisia, Lännen Media kertoo.

Kostamovaaran arvion mukaan Suomeen pyrkii jatkossa lisää ihmisiä laittomien rajanylitysten merkeissä, mutta hän ei usko yhtä suureen tulijoiden määrään kuin edellisvuonna.

Lähde: Helsingin Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Kanisteri Mykkänen ei ilmeisesti tajua että ainoa instanssi joka hoitaa lakien mukaisen maamme rajojen vartionnin ja valvonnan näyttää oleva Venäjän federaation rajavartiosto. Meillä taas rajavartiosto on enemmänkin turistipuolen pakaasin kantajia.

Comments are closed.