Koti Uutisia Kotimaa Perhesurmaa suunnitellut nainen määrättiin pakkohoitoon

Perhesurmaa suunnitellut nainen määrättiin pakkohoitoon

2

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsiteltiin tapaus elokuulta 2018, jossa ilomantsilaisnainen suunnitteli perhesurmaa. Oikeus on tuominnut hänet vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen, mutta nainen ei tule pääsemään vapaaksi, sillä hänet on määrätty tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Pitkään mielenterveysongelmista kärsinyt nainen suunnitteli useita eri keinoja aviomiehensä ja tuolloin 6-vuotiaan tyttärensä surmaamiseksi. Nainen oli muun muassa kirjoittanut vihkoon kaksisivuisen suunnitelman perheensä polttamisesta heidän omakotitaloonsa, ja tätä varten nainen oli estänyt talonsa häkä- ja palovaroittimia toimimasta sekä ostanut helposti syttyvää nestettä.

Terveydenhuoltoviranomaisen tekemässä mielentilatutkimuksessa selvisi, että naisen todellisuudentaju oli todella hämärtynyt pitkäaikaisen masennuksen takia ja nainen koki perheensä surmaamisen ainoana vaihtoehtona. Tutkimuksessa naisen suunnitelmien taustasyynä ilmeni se, että nainen koki olevansa kelpaamaton äitinä ja oli kuvitellut pilaavansa lapsensa elämän ja ajatteli, että lapsen olisi parempi kuolla. Nainen oli myös ajatellut hänen aviomiehensä kuoleman olevan välttämätön, sillä mies ei selviäisi yksin.

Mielentilatutkimuksen perusteella nainen ei ymmärtänyt tekojaan eli hän oli syyntakeeton, mutta oikeuden mukaan nainen mielisairaudestaan huolimatta on ymmärtänyt tekojensa vakavan luonteen ja ymmärtänyt niiden olevan oikeusjärjestyksen vastaisia, sillä hän oli harkinnut useita surmaamistapoja ja myös harkinnut suunnitelmansa unohtamista. Oikeus silti katsoi, että naisen ainoa motiivi tehdä rikos oli hänen sairautensa.

Lähteet: YLE (1,2)

2 KOMMENTIT

 1. Nyt ei tiedetä onko naisella ollut mielenterveysongelmia jo ennen raskausaikaa. Mutta jos ei ole, niin tämä sopii tyypilliseen esimerkkiin suomalaisesta terveydenhoiosta. Ja on kouluesimerkki raskauden jälkeisestä masennuksesta sekä siihen kytkeytyvästä PMS-oireyhtymästä.

  Nykyään nuorille tytöille kirjoitetaan e-pillereitä jo 13:sta vuoden iästä alkaen, usein kuukautiskipuihin. E-pillerit ovat kuitenkin erittäin voimakkaita hormoonivalmisteita. Niin voimakkaita että ne vaikuttavat aivojen toimintaan mm. keskeyttäen jo alkaneen raskauden. Mutta se suurempi ongelma on siinä, että kun nuoren ihmisen, jonka oma hormonitoiminta ei ole kunnolla edes käynnistynyt eikä tasaantunut, hormoonitasapainoa vääristetään, aivot eivät tiedä mikä olisi se “oikea” tasapaino. Ja siksi oma hormonitoiminta ei käynnisty kaikilta osin välttämättä lainkaan.

  Tästä seuraa muutamia negatiivisia asioita. Hormoonien vaikutuksen alaisena henkilö usein valitsee elmänkumppaninsa väärin. “Unelmien prinssi” paljastuukin “sammakoksi” siinä vaiheessa kun e-pillerit lopetetaan ja hormooni-huuruinen elämä kirkastuu. Tämä tapahtuu yleensä kun aletaan hankkimaan lasta. Raskaus pitkän e-pillereiden käytön jälkeen ei kuitenkaan ole itsestään selvyys koska elimistö ei tiedä millä tasolla hormonitasapainon pitäisi olla jotta raskaus olisi mahdollinen. Raskauden aikana entinen hyvänolon tunne palaa ja sitä kestää yleensä imetyksen loppuun asti. Todellisuus iskee aiempaa rajummin siinä vaiheessa kun imetys loppuu. Silloin henkilö todennäköisesti kärsii jonkinasteisesta raskauden jälkeisestä masennuksesta mutta poikkeuksetta myöhemmin sairastuu PMS-oireyhtymään. Jonka seurauksena joutuu syömään toisenlaisia hormoonivalmisteita lopun elämäänsä. Joka tietysti on lääkevalmistajille todellinen kultakaivos siinä missä reseptejä kirjoitteleville tahoillekkin.

  Feministit ovat saaneet tahtonsa läpi sloganilla “Minulla on oikeus päättää omasta elimistöstäni” ja samalla tehneet karhunpalveluksen miljoonille naisille ympäri maailmaa. E-pillereiden käytön seurauksena on tiedossa halvauksia, infarkteja sekä valtimotukoksia sekä kuolemia. Silti lääkärikuntammekin kirjoittaa reseptejä nuorille kyselemättä juuri lainkaan mitään. Toimien näin eettisiä arvoja vastaan.

  Tässäkin tapauksessa henkilö saattaa olla lääketeollisuuden uhri eikä edes pohjimmiltaan itselleen tai ympäristölleen vaarallinen. Hän on vain kärsinyt pitkään raskauden jälkeisestä masennuksesta joka on sitten puhjenut PMS-oireyhtymäksi. Ja asian olisi voinut selvittää viidessä minuutissa yhdellä verikokeella josta nähtäisiin hormonitasapaino tai sen epätasapaino.

  Raskauden jälkeinen masennus oireilee usein eri tavoin. Siihen hyvä lääke on raskas liikunta joka tasaa hormoniepätasapainoa. Tämä toisinaan näkyy ylilyöntinä urheilun suhteen sekä pakonomaisena tarpeena saada elimistö lihaksikkaanseen ja “timmimpään” kuntoon kuin ennen raskautta.

  Kaikenkaikkiaan voidaan sanoa että e-pillereiden vaikutus väestöömme on murhaavan tehokas. Se orjuuttaa käyttäjänsä usein loppuiäkseen. Ja koska näitä hormonivalmisteita kirjoittavat valkotakkiset lääketeollisuuden konsultit, ovat keskushermostoon vaikuttavat huumausaineet “laillisia”. Ja kaiken uhalle hekin, jotka nyt käyttävät e-pillereitä, on hyvä syy miettiä käytön jatkamista. Ja sitä, mitä loppuelämältänsä haluaa.

  • Jonkun verran lääkärit ovat minuakin painostaneet e-pillereihin, kokeilin kuukauden ja totesin ettei se ole mun juttuni. Pitää muistaa että lääkärit eivät ole jumalia eivätkä loppupelissä vastuussa terveydestäsi, vain sinä olet. Pms-oireet ja raskauden jälkeinen masennus tulevat sekä pillereillä että ilman, väitän että melkein kaikilla jotain alakuloisuutta on raskauden jälkeen sekä vähintäänkin yhtä kahta pms-oiretta koko hedelmällisen iän, kuuluu asiaan. Se mitä niiden kanssa tekee ja miten ne hoitaa on omissa käsissä. Taas kerran.

Comments are closed.