Koti Uutisia Venäjä hyväksyy pedofiilien kastroinnin

Venäjä hyväksyy pedofiilien kastroinnin

0


Venäjän parlamentti äänesti lakialoitteesta, joka sallisi kemiallisen kastroinnin käyttöönoton. Presidentti Dimitri Medvedev teki ehdotuksen laista vuoden 2011 toukokuussa.

Lain mukaan kaikista alle 14-vuotiaisiin lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista voidaan rangaista vankeusrangaistuksen lisäksi kastroimalla syyllinen. Kastraatiolla pyritään vähentämään tai kokonaan poistamaan kohdehenkilön seksuaalisia haluja. Nykyisellään vastaava laki on käytössä Euroopan maista ainakin Puolassa ja Tsekissä.

Siitäkin huolimatta, että kemiallinen kastraatio ei ole pysyvä tila, vaan lääkkeiden vaikutus katoaa ajan kuluessa mikäli käyttö lopetetaan, vasemmistolaiset ihmisoikeusjärjestöt ovat luonnollisesti valittaneet käytännön julmuudesta – siitä, kuinka hormonitasojen putoaminen vaikuttaa henkilön psyykeen ja hyvinvointiin. Hoidosta on saatu positiivisia tuloksia, mutta ilmeisesti pedofiilien “ihmisoikeudet” ovat uhreiksi joutuneiden lapsien oikeuksia suuremmat.

Pedofiilien vastaista tiedotustoimintaa harjoitetaan muun muassa Ruotsissa, missä Stoppa pedofilerna -verkosto (suom. Pysäyttäkää pedofiilit) julkaisee tuomittujen pedofiilien tietoja Internet-sivuillaan, jotta ruotsalaiset kykenisivät paremmin suojelemaan lapsiaan joutumasta pedofiilien uhreiksi.

Linkkejä:

http://www.stoppa-pedofilerna.se/
http://rt.com/news/pedophilia-russia-chemical-castration-059/