Koti Artikkelit Vastarintaliike Kansainvälinen seminaari järjestettiin Helsingissä

Kansainvälinen seminaari järjestettiin Helsingissä

1
S uomen Vastarintaliikejärjesti 22.10. kansainvälisen “Taistele vastaan!” -seminaarin, johon osallistui kansallismielisiä aktivisteja ympäri Eurooppaa ja Suomea. Tapahtuma keräsi paljon huomiota niin valtamedian keskuudessa kuin myös poliittisten vastustajien joukossa. Seminaari käsitteli aiheinaan eri järjestöjen toimintatapoja sekä näiden tavoitteita.

Suomen Vastarintaliike järjesti ensimmäistä kertaa historiansa aikana avoimen poliittisen tapahtuman, jossa käsiteltiin kansallismielisten ja kansallissosialististen järjestöjen toimintaa Euroopassa.

 

Seminaari oli osa Suomen Vastarintaliikkeen aloittamaa “Taistele vastaan!” -kampanjaa, jossa kansalaisille pyritään antamaan mahdollisimman paljon tietoa Vastarintaliikkeen toiminnasta Suomessa sekä jakamaan valtavirrasta poikkeavia poliittisia näkökulmia.

 

Seminaari käynnistyi tapahtumaan tulleiden vieraiden ja aktivistien kokoamisella aivan Helsingin ydinkeskustassa kahden aikaan iltapäivällä. Seminaari oli aikaisemmin tapahtumaviikolla saanut erityistä huomiota valtavirran mediassa, jossa seminaaria pidettiin “mystisenä” tai potentiaalisesti “vaarallisena”. Osin myös median antaman huomion innoittamana myös usein väkivaltaisesti käyttäytyvät ja vakavia järjestyshäiriöitä aiheuttavat äärivasemmistolaiset nuoret kokoontuivat osoittamaan mieltänsä seminaaria vastaan.

 

Puhujat edustivat seminaarissa Saksaa, Italiaa ja Ruotsia. Vieraita oli Suomesta, Ruotsista, Irlannista, Saksasta ja Eestistä. Seminaarin ensimmäinen puhuja oli Pär Öberg Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä, joka osoitti kiitollisuutensa seminaaria kohtaan. Öberg esitteli myös Vastarintaliikkeen johtajan ja perustajan, Klas Lundin, seminaaria varten kuvaaman videon, jossa Lund kertoi Vastarintaliikkeen tavoitteista ja taistelun motiiveista.

 

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jälkeen esiintymisvuorossa oli saksalainen aktivisti Maik Müller, joka puolestaan kuvaili kansallissosialistien toimintaa Saksassa. Müller kertoi lailliset näkökohdat huomioon ottaen kuinka kansallissosialistista aktivismia tulee osata soveltaa oikein. Eräs suurimmista tapahtumista, joita saksalainen liike järjestää, on vuosittain järjestetty Dresdenin surumarssi ja sitä edeltävä toimintaviikko, jonka tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä pommituksista ja marssista.

 

Seminaarin viimeisenä puhujana esiintyi CasaPound Italia -järjestön presidentti Gianluca Iannone, joka esitteli vuonna 2003 perustetun järjestön luonnetta. Olemassaolonsa aikana tämän laaja-alaista aktivismia kehitelleen järjestön jäsenmäärä on tavoittanut huikeat 2500 jäsentä, ja järjestö kasvaa koko ajan.

 

Suomen Vastarintaliike ja valtakunnanjärjestö haluaa kiittää tapahtumaan osallistuneita aktivisteja, mutta erityisesti myös tapahtumaan tulleita vierailijoita, jotka tapahtuman negatiivisesta ennakkohuomiosta huolimatta saapuivat seminaariin. Vastarintaliike haluaa myös osoittaa kiitoksensa ja kunnioituksensa seminaarissa esiintyneille puhujille. Yhdessä me muodostamme Euroopan etuvartion! TAISTELE VASTAAN!

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_2.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_3.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_4.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_5.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_6.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_7.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_8.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_9.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_10.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_11.jpg [/imagetab] [imagetab width=”500″ height=”350″] http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2011/12/TVS_12.jpg [/imagetab] [/tabs]

Lue lisää seminaarista ja tapahtumasta Kansallinen Vastarinta -lehden seuraavasta numerosta!

1 KOMMENTTI

  1. Seminaarin jälkeen Gianluca Iannonen johtama Identity Rock -bändi ZetaZeroAlfa soitti ravintolalaiva Väiskissä.

Comments are closed.