Koti Uutisia Västeråsin oikeudenkäynnit ohi – viidelle syytetyistä vankeustuomiot

Västeråsin oikeudenkäynnit ohi – viidelle syytetyistä vankeustuomiot

0

Kuutta äärivasemmistolaisen terroriverkosto Revolutionära Frontenin jäsentä vastaan käydyt Västeråsin oikeudenkäynnit Ruotsissa päättyivät perjantaina. Viidelle syytetyistä on luvassa vankeusrangaistuksia.

Syytetyt ovat Oscar Glad, Nikie Hallenberg, Adam Taylor, Mia Mikkelsen, Dennis Miraballes ja Björn Felix Wännerdahl. Miraballesille syyttäjä haluaa monivuotisen vankeustuomion, koska tämä on johtavassa asemassa RF:ssä ja koska hän on yksi rikoksiin eniten syyllistyneistä syytetyistä. Syytetyt kiistävät tekonsa, ja tuomiot julkistetaan luultavasti kahden viikon kuluessa.

Nick Staffas ja muita äärivasemmistolaisia ensimmäisessä oikeudenkäynnissä.
Nick Staffas ja muita äärivasemmistolaisia ensimmäisessä oikeudenkäynnissä.

Oikeudenkäynnit aloitettiin viime viikon keskiviikkona. Joukko äärivasemmistolaisia otettiin tuolloin kiinni näiden hyökättyä heitä kuvanneen kuvaajan kimppuun. Lähes kaikki syytetyt äärivasemmistolaiset ja heidän toverinsa olivat naamioituneita tai yrittivät peittää kasvojaan kameralta.

Poliisi pidätti myös ryhmän toveriansa oikeussaliin saattamaan tulleita Vastarintaliikkeen aktivisteja joksikin aikaa. Tämä poiki konflikteja sisällä käräjäoikeussalissa.

Kommunistit pelkäävät kameraa.
Kommunistit pelkäävät kameraa.

 

Lähteet: Nordfront.se, Sveriges Radio