Koti Uutisia Vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa Turun kirjamessuilla

Vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa Turun kirjamessuilla

1

Turun kirjamessuilla oli lauantaina tilaisuus, jossa promottiin Vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa -kirjaa. Kirjakahvilan järjestämässä tilaisuudessa Into Kustannuksen edustaja Mika Rönkkö haastatteli Li Anderssonia, joka on yksi kirjan kirjoittajista.

Tämä surullisen kuuluisa kirjaprojekti on saamassa päätöksen, kun kirja julkaistaan lokakuussa. Kirjan julkaisu on siirtynyt kuukausilla, ja kirja on vaihtunut pamflettimuotoon.

Itse tilaisuus, johon oli saapunut noin parikymmentä ihmistä, ei tarjonnut mitään uutta. Andersson ilmaisi huolensa mahdollisen äärioikeistolaisen väkivallan vaarasta nyt, kun Vastarintaliike on järjestäytynyt toden teolla Suomessa. Tämän hän perusteli joidenkin aktivistien menneisyydestä löytyvillä väkivaltarikoksilla. Myös Vastarintaliikkeen suhteet muihin eurooppalaisiin järjestöihin huolestuttivat Anderssonia.

Andersson myös korosti, että perussuomalaisia hiostamalla voidaan ulkoparlamentaaristen liikkeiden liikkumavaraa kaventaa yhteiskunnassa.

Kirjan lähdetiedoista ei ollut mainintaa tilaisuudessa. Se, onko kaikki tiedot laillisesti hankittuja, tullaan selvittämään, kunhan kirja julkaistaan. Äärivasemmisto on tunnettu tietomurroista sekä laittomista henkilörekistereistä, kuten nettiin ilmestyneestä blogista, jossa anarkistit ovat julkaisseet aktivistien nimiä, osoitteita, kuvia ja henkilötunnuksia. Myös Dan Koivulaakso – yksi kirjan kirjoittajista – on kertonut julkisuudessa omasta henkilörekisteristään.

Kuuntelijoiden kysymyksille ei ollut varattu aikaa.

1 KOMMENTTI

Comments are closed.