Koti Uutisia Vastarintaliikkeen katuaktivismia häirittiin useita kertoja Göteborgissa

Vastarintaliikkeen katuaktivismia häirittiin useita kertoja Göteborgissa

3

UK_KA_Goteborg1

Lauantaina 11. kesäkuuta Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktivisteja jalkautui Göteborgin kaduille jakamaan lentolehtisiä. Kaupungissa järjestettiin samoihin aikoihin seksuaalisesti poikkeavien tapahtuma “West Pride”, ja kaupunki suorastaan ui sateenkaarilipuissa. Aktivistit aloittivat lentolehtisten jaon Avenyltä ja he nostivat terveitä arvoja puolustavan Tyr-lipun liehumaan.

UK_KA_Goteborg2

UK_KA_Goteborg3

Poliisi pysähtyi aktivismipaikalle epäselvästä syystä siirtyen hetken kuluttua muualle. Lyhyen ajan päästä syntyi käsirysy erään naisen yritettyä repiä lehtisiä pois aktivistin kädestä. Tämän jälkeen eräs yhtä raivoissaan ollut mies yritti hyökätä aktivistin kimppuun. Molemmille tehtiin selväksi, ettei aktivismin häiritsemistä tai fyysisiä hyökkäyksiä hyväksytä.

Näiden häirintäyritysten jälkeen tapahtui taas uusi kahakka, kun kaksi afrikkalaista yritti kovaa meteliä pitäen käydä erään aktivistin päälle. Afrikkalaiskaksikon yrityksestä näki, etteivät he olleet aikeissaan täysin tosissaan. Nämä perääntyivät pian aktivistien annettua heille kurinpalautuksen.

UK_KA_Goteborg4

Ei mennyt kauaa ennen kuin poliisi saapui taas paikalle, mutta jonkin verran yllättäen vain ilmoittamaan niille kokoontumisvapauden vihaajille, jotka jo eivät olleet häntä koipien välissä pois lähteneet, etteivät he saa puuttua yleisellä paikalla mielipiteistään kertovien ihmisten toimintaan. Joidenkin häiriköiden oli vaikeaa sulattaa tätä informaatiota, mutta heidänkin lopulta poistuttua paikalta tilanne rauhoittui ja palasi normaaliksi.

UK_KA_Goteborg5

Seuraavaksi aktivistit siirtyivät tuomiokirkon lähistölle, jossa lehtiset hupenivat tiuhaa tahtia monien ihmisten ollessa kiinnostuneita kansallissosialismista. He olivat myös uteliaita kysymään muun muassa Pohjolan yhtenäistämisestä. Paikalle alkoi kerääntyä epämääräistä väkeä, ja kun rasisminvastustajia oli tarpeeksi paikalla, uskaltautuivat nämä alkaa huudella ja laulaa säälittäviä laulujaan.

UK_KA_Goteborg6

Tämä pieni joukkio alkoi kuitenkin lähestyä lipunkantajia. Poliisi sysäsi nämä melkeinpä äidillisesti noin kymmenen metrin päähän lippuja pitävistä aktivisteista. Roskaväkijoukkion läsnäolo ei suinkaan tehnyt lehtisten jakoa vaikeammaksi, päinvastoin; toiset ohikulkijat osoittivat selvästi tietävänsä, kumpi puoli oli vakavissaan, ja toiset taas ottivat lehtisen lukeakseen, mikä muka oli niin kauheaa kuin rasisminvastustajien olemattoman pieni ryhmittymä väitti.

Aktiviteetti jatkui ja lehtiset alkoivat vähitellen loppua. Antirasistit yrittivät taas hapuilevin askelein lähestyä aktivisteja, ja yksi antirasisti yritti hyökkäystä jälleen erästä aktivistia kohti. Poliisia ei kiinnostanut hyökkäys perustuslaissa määriteltyjä oikeuksia vastaan. Poliisit yrittivät kahvitaukonsa aikana pidättää itseään puolustaneen liikkeen aktivistin, mitä hänen toverinsa eivät hyväksyneet. Syntyi mellakka, ja poliisi käytti aktivisteihin pamppuaan.

Tilanteen hieman rauhoituttua hätävarjelua käyttäneeltä aktivistilta tarkistettiin henkilöllisyyspaperit ja paikalle saapui lisää poliiseja, muun muassa iskujoukot. Tämän jälkeen poliisi antoi aktivistien poistua paikalta useiden poliisiautojen seuratessa pitkän matkan.

Kaiken kaikkiaan aktiviteetti onnistui kuitenkin hyvin; suuri määrä lehtisiä vaihtoi omistajaa ja päivän aikana tehtiin selväksi, ettei kenenkään tule yrittää tukkia Vastarintaliikkeen tietä.

UK_KA_Goteborg7

Lähde: Nordfront.se

3 KOMMENTIT

  1. Näyttäisi olevan taas vähemmän yllättäen pamppua käyttävä poliisi muu kuin pohjoismaalainen.

  2. Joo on Suomessakin alkanut näkyä kaikenmaailman lähi-idän ja afrikan vartijaa. Pian poliisejakin varmasti…
    Mutta hienoa työtä miehet 🙂

  3. Vasemmistolla ei ole argumentteja, joten he joutuvat turvautumaan väkivaltaan (vihaamansa) valtion hyväksynnällä vieläpä.

    Vastarintaliikkeen aktivistit taas ei ole mitään feministinyhveröitä, niin vasemmistolla ei ole liikettä vastaan tätäkään argumenttia, kun nuo yhteenotot tuppaa menemään poikkeuksetta niin, että vasemmisto saa selkäänsä ja painelee sen jälkeen itkemään kohtaloaan valtamediaa edustaville kavereilleen.

    Ruotsalaisille tovereille pisteet tästä tapahtumasta ja erityisesti siitä, ettei pitkän historian omaava ruotsin antifa uskalla enää edes järjestää vastamielenosoitusta samassa kaupungissa missä liike marssii, kuten vappuna.

Comments are closed.