Koti Uutisia 12 pidätetty terrori-iskujen suunnittelusta epäiltyinä Belgiassa

12 pidätetty terrori-iskujen suunnittelusta epäiltyinä Belgiassa

0

UK_poliisi_Bryssel

Belgian poliisin kerrotaan pidättäneen perjantaina ja lauantaina 12 henkilöä epäiltyinä terrori-iskujen suunnittelusta. Syyttäjänviraston mukaan poliisi kuulusteli kaiken kaikkiaan 40:tä henkilöä, joihin myös pidätetyt lukeutuvat.

Venäläisen uutiskanava RT:n mukaan kotietsinnöissä tehdyt pidätykset tapahtuivat pääosin Brysselissä sijaitsevassa kaupunginosassa, jossa asuu runsaasti maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. Toistaiseksi etsinnöissä ei ole löytynyt aseita tai räjähteitä.

Yleisradioyhtiö VTM:n mukaan pidätettyjen uskotaan suunnitelleen iskua samaan aikaan kun Belgia pelaa jalkapallon EM-kisoissa. Pidätykset tehtiin Brysselissä vain hetki ennen Belgian ja Irlannin välistä ottelua.

Terroristijärjestö Isis on kehottanut muslimeja ympäri maailmaa suorittamaan terroritekoja ei-muslimeja vastaan meneillään olevan ramadan-kuukauden aikana. Uutistoimisto Reutersin mukaan Belgian poliisin kerrotaan saaneen keskiviikkona varoituksen, jonka mukaan Isisin taistelijoita olisi suunnannut Eurooppaan tarkoituksenaan suorittaa iskuja Belgiassa ja Ranskassa.

Pääministeri Charles Michelin mukaan Belgia pysyy edelleen “äärimmäisen valppaana, tunti tunnilta”. Terrorismin uhkatasoa ei ole kuitenkaan nostettu sitten maaliskuun pommi-iskujen.

Lähteet: Nordfront.se, Talouselämä, Yle