Koti Uutisia Vastaanottokeskukset: nopea tilannekatsaus

Vastaanottokeskukset: nopea tilannekatsaus

3

Suomeen saapui yhteensä 1 153 pakolaista, mikä on uusi ennätys. Sitä edeltävällä viikolla saapui 854 pakolaista, mikä oli tuolloinen ennätys. Tällä hetkellä pakolaisia on vajaa 8 000, kun pahimmillaan heitä voi tulla 40 000 kappaletta. Listasimme osan viimeisimmistä vastaanottokeskustilanteen muutoksista.

UK_vastaanottokeskus_tilannekatsaus

Kauhavalle suunnitellaan pakolaisten vastaanottokeskusta entisen lentosotakoulun tiloihin. Lentosotakoulun tiloissa opiskelee noin sata suomalaista oppilasta ennestään. Koulun vararehtori ja kaupunginvaltuutettu Eero Paavola vastusti vastaanottokeskusta, koska hän tiesi sen aiheuttavan harmia: “Ei pakolaisia ja koululaisia voi laittaa yhteen.” “Nuoria miehiä kun tulee ja sitten on meidän yläkoulun oppilaat, voi tapahtua mitä tahansa.”

SPR:n Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annala kommentoi ylimielisesti Paavolan huolia: “Mistäs rehtori edes tietää, että keskukseen on tulossa vain nuoria miehiä.” “Kohtaamalla ihmisiä voi myös hälventää ennakkoluuloja.”

Ouluun ollaan avaamassa lähipäivinä uutta hätämajoitustilaa pakolaisille Kastellin entiseen lukioon. Rakennukseen voidaan ahtaa noin parisataa ihmistä. Aiemmin Oulun läheisyyteen avattiin hätämajoitusyksiköt Sanginsuuhun ja Päivärinteelle.

Vantaa hakee nyt vastaanottokeskusta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkisen mukaan yksityisiltä omistajilta on tullut tarjouksia. Maahanmuuttovirasto toivoo saavansa Vantaalle keskuksen, johon saataisiin parisataa pakolaista.

Forssassa aiempi päätös pakolaiskeskusta vastaan on kumottu ja kaupunki perustaa hätämajoitukset 250 pakolaiselle.

Turkuun saadaan 250 hengen hätämajoitus: entinen retkeilymaja Linnankadulla ja Pernon koulu. Lisäksi Turku luovutti SPR:lle kaksi muuta koulua sekä kaksi vanhainkotia.

Ruovedelle tulee 200 hengen vastaanottokeskus. Pakolaiset majoitetaan kunnan vuokra-asuntoihin ja ilmeisesti osa menee Visuveden ja Jäminkipohjan kyliin.

Vihtiin tulee Riuttarannan leirikeskukseen 85 vuodepaikkaa ja lämpimiä tiloja noin 150 hengelle.

Kotka nostaa pakolaismäärää 50 kappaleella, jolloin kokonaisluku tulee olemaan 250 pakolaista.

 

Lähteet: Ilta-Sanomat, Kaleva, Yle, Helsingin Sanomat

3 KOMMENTIT

  1. Heh, just listasin vaimolle noi samat tilat Turusta viime vkol. PRKL, vitsinä!
    No, nyt ei jumalauta naurata tai vitsi lennä enää yhtään….vaikka tämäkin juttu naurahduksella alkaa. Pakko saada katupartiot Turkuunkin!!!

Comments are closed.