Koti Uutisia Varoitus: vasemmistoprovokaattorit esiintyvät kansallismielisinä

Varoitus: vasemmistoprovokaattorit esiintyvät kansallismielisinä

2

Toimitus on viime aikoina saanut yhteydenottoja suomalaisilta, jotka ovat törmänneet netissä surkuhupaisaan ilmiöön: “rasismia” vastustavat suomalaisvihamieliset ihmiset esittävät kansallismielisiä anonyymeillä keskustelupalstoilla.

Kansallismielisten verkkosivujen lisääntynyt suosio Suomessa on saanut “rasisminvastaiset” punaiset omaksumaan epätoivoisia toimintamalleja. Viimeisen vuoden aikana esimerkiksi Vastarintaliikkeen aktivistien nimissä on kirjoitettu valheellisia kannanottoja suomalaisille ja ulkomaisille keskustelupalstoille. Ainakin yhden aktivistin nimissä antirasistit perustivat myös Twitter-tilin. Tarkoituksena on provosoida ja synnyttää ristiriitoja kansallismielisten ihmisten ja ryhmien välille.

Äärivasemmistolaiset keskustelevat Internet-strategiasta. Kuvakaappaus suomalaisilta anarkistisivuilta.
Äärivasemmistolaiset keskustelevat Internet-strategiasta. Kuvakaappaus suomalaisilta anarkistisivuilta.

Mistä kansallismielisten verkkosivujen ylläpitäjä tunnistaa suomalaisvihamielisen provokaattorin?

1. Provokaattorit käyttävät usein Tor-palvelua, joten heidän IP-osoitteensa johtavat yleensä ulkomaille. Tarkista kommentoijan IP:n sijainti kätevästi esimerkiksi täältä.

2. Provokaattori ilmestyy keskusteluun kuin tyhjästä ja alkaa ruokkia vanhoja ristiriitoja, joista hän on yleensä lukenut vasemmistolaisilta nettisivuilta. Suomalaiset provokaattorit vetoavat usein ruotsalaisten antifasistien “analyysiin” kansallismielisyyden eri suuntauksista Ruotsissa. Provokaattoreilla ei ole tarttumapintaa ulkoparlamentaarisen kansallismielisen liikkeen sisäisiin suhteisiin nyky-Suomessa. He voivat esimerkiksi puhua liikkeistä ja aatesuuntauksista, joilla ei edes ole Suomessa aktiivisia kannattajia.

3. Provokaattorilla ei ole mitään mielekästä sanottavaa Suomen yhteiskunnallisesta tilasta. Hän välttelee ruokkimasta monikulttuurisuuden vastaista ilmapiiriä ja keskittyy sen sijaan levittämään perättömiä huhuja sekä usuttamaan kansallismieliset toistensa kimppuun.

 

Yle-toimittaja Marko Hietikko on innokkaasti pönkittänyt ruotsalaisten antifasistien teesejä sosiaalisessa mediassa. Hietikko haastatteli tunnettua AFA-aktivisti Mathias Wågia Suomen Vastarintaliikkeestä tekemässään dokumentissa.
Yle-toimittaja Marko Hietikko on innokkaasti pönkittänyt ruotsalaisten antifasistien teesejä sosiaalisessa mediassa. Hietikko haastatteli tunnettua AFA-aktivisti Mathias Wågia Suomen Vastarintaliikkeestä tekemässään dokumentissa.

 

vastarinta.com- ja Nordfront-verkkosivut sekä Kansallisen Vastarinnan Twitter- ja Facebook-tilit ovat edelleen ainoat Suomen Vastarintaliikettä koskevat luotettavan tiedon lähteet.

Koska ilmiö koskee myös Vastarintaliikkeen ulkopuolisia toimijoita, kehotamme levittämään tätä uutista mahdollisimman laajalle!

 

Aiheeseen liittyen: Anonyymit ja Internet-sota kansallismielisiä vastaan

2 KOMMENTIT

  1. Nykyään sosiaalinen media muotoilee elämääsi, ajatuksiasi, vaikuttaen elämän eri osa-alueisiin. Jos mielenosoittajat käyttävät Tor-palvelua, peittää IP. Mielestäni on vaikea löytää henkilö. Google-haun aikana löysin kuitenkin työkalun, joka auttaa sinua tässä asiassa, joka tarkistaa, käyttääkö henkilö välityspalvelinta vai ei? tarkistamalla sen IP. Tässä on työkalu https://dnschecker.org/ip-location.php

Comments are closed.