Koti Uutisia Pohjoismaat Varissuon terveysasemalla pula lääkäreistä

Varissuon terveysasemalla pula lääkäreistä

11

Turussa sijaitseva Varissuon terveysasema kärsii lääkäripulasta. Edellisellä hakukierroksella ei tullut yhtäkään hakemusta täyttämään kahta vakituista lääkärinvirkaa. Turun kaupungin ylilääkärin Jutta Peltoniemen mukaan terveysaseman poikkeavaan hakijoiden vähyyteen on oltava syy muualla kuin terveydenhuollon ammattilaisissa.

– Jos ajatellaan yleislääketieteen erikoislääkärin työtä, siellä saa erittäin laaja-alaisesti käyttää osaamistaan ja tehdä hyvää työtä. Siellä saattaa myös nähdä eksoottisia tauteja enemmän. Joillakin ihmisillä voi olla negatiivinen käsitys alueesta vaikkapa lehtien perusteella. Ehkä sen asuinalueen positiivisen markkinoinnin avulla saataisiin lisää hakijoita, Peltoniemi pohtii.

Varissuon kaupunginosa on tunnettu monikulttuurisuudestaan ja korkeasta työttömyysasteestaan. Vuodesta 2010 lähtien vieraskielisten määrä on noussut 37:stä yli 48 prosenttiin.

Lähde: Turun Sanomat (1, 2)

11 KOMMENTIT

 1. Kysyin eräässä yksityisessä lääkäriasemassa työskentelevältä naiselta, onko siellä paljon asiakkaina manneja tai somaleja. Ei kuulemma ole.

 2. Göteborgissa tuntuu olevan pulaa palomiehistä. Matut vai varikset asialla vai sitten molemmat. Ruotsin polpo näyttää onnistuneen täydellisesti, kun eräiden tahojen väkivaltaa ja poliittista väkivaltaa ei tuomita vaan peräti suositaan. Suomessakin pitäisi laittaa vasemmistoanarkistit suoralta kädeltä telkien taakse, mutta kun he hyödyttävät oikeistohallituksen ja Merkelin suurempaa suunnitelmaa. Vaikka svedupersut voittaisivatkin Ruotsin vaalit, nyt ei taida enää pelkät puheet riittää.

  • Panomiehistä onneksi ei ole. Hyvinkäälläkin näyttivät tuossa taannoin taitonsa.

 3. Koko lähiö on täynnä huippuosaavia lääkäreitä ja suuri osa potilaista on myös samaa porukkaa, joten tuskin olisi puutteellinen suomen kielen taitokaan mikään este palkata näitä nyt työttöminä makaavia, omassa maassaan lääkäreinä toimineita moniosaajia Varissuon terveysasemalle.

  Sillä moniosaajien puutteellinen kielitaitohan on yksi vasemmistolaisten tunnetuimmista hätävalheista kun ne yrittää selitellä miksei Suomeen tulleet huippulääkärit ole Suomessa kuin korkeintaan siivoojan töissä.

  Mutta se on sitten eri asia jos meille on valehdeltu näiden maahantunkeutujien lääkäritaustoista…

 4. Mitä!!! Ovatko lääkäritkin rasisteja !! Ainakin Turkulaiset lääkärit ovat kun valitsevat mieluummin valkoisia potilaita kuin värillisiä!! Rasister!!

  Johan Hippokrateen vala velvoittaa auttamaan kaikkia apua tarvitsevia. Ai niin, nykyäänhän sitä ei enää vannota vaan kotiin tupsahtaa Valviralta lääkärilupapaperi kun on tarpeeksi opintopisteitä kasassa. Se ennen vanhaan vannottu Hippokrateen vala oli valmistuneen lääkärin ikimuistoinen päivä. Ja se vala velvoitti. Nykynen kirjekurssi-sukupolvi ei enää moisista völitä. Raha ja helpo työ ratkaisee.

 5. Netissä pyörivistä päänpätkimisvideoista päätellen moniosaajat ovat tosiaankin joko aivokirurgeja tai partureita. Molempia tarvitaan etenkin Varissuolla missä olisi pätkittävää ihan kotitarpeiksi.

 6. Vaikka aika negatiivinen on maine Varissuolla, niin toisaalta “Siellä saattaa myös nähdä eksoottisia tauteja enemmän.”

  • AIDS ja HI-V ovat myöskin hienoja asioita. Tsemppiä J. Sillanpäälle!

   Kyllä on mielenvikaista touhua, kun sairautta ja pervertismiä ihannoidaan.

Comments are closed.