Koti Uutisia Vapaaehtoiset estivät marokkolaisten maahantulon

Vapaaehtoiset estivät marokkolaisten maahantulon

0

UK_rajavyohyke

Kaksi marokkolaista yritti päästä laittomasti Venäjältä rajan yli Suomeen. Miehet huomattiin lähellä Sorjon kylää, joka on rajavyöhykkeellä ja jossa oleskelijoilla on siksi oltava erillinen lupa.

Vapaaehtoisten partio lähti seuraamaan miehiä ja auttoi rajavartijoita marokkolaisten kiinniotossa. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n mukaan laittomilta siirtolaisilta löydettiin yksityiskohtaisia muistiinpanoja ja karttamerkintöjä, joiden perusteella on syytä olettaa, että marokkolaiset olivat laatimassa rajanylitysopasta muille luvattomille maahantulijoille.

Siirtolaiset huomannut vapaaehtoispartio koostui venäläisistä. Myös Suomessa on hiljattain puhuttu esimerkiksi kodinturvajoukkojen perustamisesta viranomaisten rajallisten resurssien vuoksi. Vapaaehtoinen rajapartiointi voisikin antaa esimerkkiä suomalaisille aktiivisemmasta toiminnasta laitonta siirtolaisuutta ja monikulttuurisuutta vastaan.

Suurin osa Suomessa oleskelevista laittomista siirtolaisista saapuu Schengen-alueen maiden kautta, sillä tällöin rajatarkastusten todennäköisyys on lähes olematon.

 

Lähde: Karjalainen