Koti Uutisia Pedofiileille tuomioita

Pedofiileille tuomioita

0

Maahanmuuttaja hyväksikäytti teinityttöä Espoossa

Maahanmuuttajataustainen Marady Sok tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen vuonna 2010 sattuneesta hyväksikäyttötapauksesta. Syyttäjä vaati miehelle tuomiota raiskauksesta, mutta Espoon käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli vain seksuaalinen hyväksikäyttö. Helsingin hovioikeus piti voimassa saman tuomion.

Mies juotti helmikuussa 2010 14-vuotiaan espoolaistytön liki kahden promillen humalaan ja käytti tätä hyväkseen. Tyttö ei itse juurikaan muista tapahtumia, mutta hän oli heti tapauksen jälkeen soittanut poikaystävällensä ja kertonut, että häntä “pantiin”. Tämän jälkeen poika soitti tytön vanhemmille, jotka hakivat uhrin pois maahanmuuttajamiehen luota. Tyttö oli ollut niin humalassa, ettei kyennyt omin jaloin kävelemään pois, vaan vanhempien piti taluttaa hänet.

Sok itse kiisti kuulusteluissa raiskanneensa tyttöä vaan väitti seksuaalisen kanssakäymisen tapahtuneen täydessä yhteisymmärryksessä. Hän myös väitti, ettei tiennyt tytön ikää. He olivat kuitenkin tutustuneet Facebookin ja IRC-Gallerian kautta, ja ainakin Facebookissa tytön ikä oli kaikkien nähtävillä tämän profiilissa.

Ehdollisen tuomion lisäksi mies joutuu maksamaan uhrillensa 4 500 euron kärsimyskorvaukset.

 

Helsinkiläispedofiili uusi rikoksensa – kymmenen vuoden tuomio

Helsinkiläinen Tuomo Olavi Välikangas tuomittiin jo vuonna 2007 kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Ehdonalaiseen vapauteen mies pääsi jo seuraavana vuonna, ja hän jatkoikin vanhaa sairasta harrastustaan vuonna 2009.

39-vuotias Välikangas sai kymmenen vuoden ja neljän kuukauden mittaisen tuomion vuosina 2009–2012 tapahtuneista lasten hyväksikäytöistä.

Tuomio tuli muun muassa yhdeksästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta, usean kymmenen seksuaalipalvelun ostamisesta nuorelta, seksuaalipalvelun ostamisen yrityksestä nuorelta, viidestä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja sukupuolisiveellisyyttä esittävän kuvan levittämisestä.

Tapauksessa on 40 asianomistajaa, jotka olivat 13–17-vuotiaita tapahtumahetkellä. Välikangas oli Internetissä tutustunut uhreihin, jotka olivat poikia, ja pyytänyt heitä kanssaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Hän oli saanut houkuteltua heitä lupaamalla rahaa ja lahjoja. Rahasummat vaihtelivat muutamasta kympistä jopa tuhanteen euroon.

Välikangas oli matkustellut poikien perässä Helsingistä jopa Pohjois-Suomeen saakka, ja toisinaan hän maksoi nuorten matkat joko Helsinkiin tai Tampereelle.

Uhrit kuvailivat Välikangasta vastenmieliseksi henkilöksi. Osa Uhreista masentui ja joutui lopettamaan koulun.

Syyttäjä vaati tuomitulle maksimituomiota, joka on Suomessa 13 vuotta.

 

Lähteet: Espoon käräjäoikeus, Iltalehti