Koti Uutisia Valkoisten kuolleisuus ylittänyt syntyvyyden Yhdysvalloissa

Valkoisten kuolleisuus ylittänyt syntyvyyden Yhdysvalloissa

1

Amerikkalainen sanomalehti Washington Post uutisoi, että ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain historiassa valkoisten kuolleisuus on ylittänyt syntyvyyden. Liittovaltion tilastokeskuksen mukaan valkoisten väestömäärä pienenee vuosi vuodelta.

Vastaavaa kehitystä ei ole koskaan aiemmin havaittu Yhdysvaltain historiassa, ei edes maailmansotien ja suuren laman aikaan. Washington Post lisää, ettei samanlaista kehitystä ole havaittu muissa etnisissä väestöryhmissä.

Mediaani-iältään Amerikan valkoiset ovat huomattavasti vanhempia kuin muut väestöryhmät. Valkoisten mediaani-ikä on 42, aasialaisten 34, afroamerikkalaisten 32 ja latinojen 28.

Viime vuonna puolestaan ei-valkoisia lapsia syntyi enemmän kuin valkoisia lapsia. Valkoiset ovat jo nyt vähemmistöinä päiväkodeissa ja ala-asteilla. Tutkija William Freyn mukaan syyt kehitykseen ovat yksinkertaiset: varakkaat valkoihoiset pariskunnat keskittyvät työuraan ja köyhemmillä pariskunnilla ei ole varaa perustaa perheitä.

Valkoisesta väestöstä tuli vähemmistö Kalifornian osavaltiossa vuonna 1999. Yhdysvaltain väestömäärä lähentelee pian 320 miljoonaa asukasta. Latinot ovat maan nopeimmin kasvava väestöryhmä. Valkoisia Yhdysvaltain väestömäärästä on noin 180 miljoonaa, ja arvioiden mukaan vuoteen 2050 mennessä valkoiset ovat vähemmistönä Yhdysvalloissa.

 
Aiheeseen liittyen:

Amerikassa syntyvien enemmistö ei-valkoisia

1 KOMMENTTI

  1. Kiitokset tästä ja linkki alkuperäiseen juttuun olisi ok..

Comments are closed.