Koti Uutisia Amerikkalaiskoulun rehtori kielsi tukiopetuksen valkoisilta oppilailta

Amerikkalaiskoulun rehtori kielsi tukiopetuksen valkoisilta oppilailta

0

Koulun rehtori Yhdysvaltain Coloradossa on kieltänyt valkoisilta oppilailta pääsyn lisäopetukseen.

Coloradon Aurorassa sijaitsevan Mission Viejo Elementary -koulun rehtori Andre Pearson ilmoitti oppilaiden vanhemmille lähettämässään kirjeessä, että ainoastaan värilliset oppilaat voivat osallistua koulupäivän jälkeiseen lisäopetukseen. Valkoisilta oppilailta opetus on sen sijaan evätty.

Valkoisten oppilaiden poissulkeminen opetuksesta perustuu aloitteelle, joka syntyi mustan rehtorin ja vähemmistöoppilaiden vanhempien välillä. Syyksi on ilmoitettu se, että valkoiset oppilaat menestyvät koulussa paremmin ja että tällaisella syrjinnällä yritetään kuroa kiinni kuilua oppilaiden välisessä opintomenestyksessä.

Valkoihoiset oppilaat ovat kuitenkin tukiopetuksen tarpeessa hekin, ja monet oppilaiden vanhemmista ovat harmissaan koulun toiminnasta. Kun yksi vanhemmista, Nicole Cox, otti yhteyttä rehtoriin asiasta, hän sai puhelinvastaajaansa vastauksena viestin, joka näytti vahvistavan syrjintää:

“Tässä on Andre Pearson. Se [lisäopetus] keskittyy värillisiin oppilaisiin ja on suunniteltu heille, mutta jos meillä on tilaa muille apua kaipaaville lapsille, tulemme tietysti vastaamaan tällaisiin toiveisiin.”

Vanhempien ilmaistua tyytymättömyytensä päätökseen Cherry Creekin alueen koulujen edustaja Tustin Amole väitti kaiken olevan “väärinymmärrystä”, josta hän syyttää koulun rehtoria.

 
Lähteet: Nordfront, CBS Denver