Koti Uutisia Uppsalan provokaattorit olivat äärivasemmistolaisia

Uppsalan provokaattorit olivat äärivasemmistolaisia

1

Ruotsin Vastarintaliikkeen lauantaista lentolehtisten jakelua Uppsalassa provosoineet henkilöt ovat osoittautuneet äärivasemmistolaisiksi eivätkä pelkiksi “ohikulkijoiksi”, kuten media on heitä luonnehtinut.

UK_Anders_Henriksson
Anders Henriksson.

Uppsalassa Vastarintaliikkeen aktivistien lentolehtisten jakelua häirinneet henkilöt ovat paljastuneet järjestäytyneiksi äärivasemmistolaisiksi. Viiksekäs aktivisteja provosoinut mies on nimeltään Anders Henriksson, joka toimii aktiivisesti SAC-syndikalisteissa. Uppsalan SAC-syndikalistit kirjoittavat Facebook-sivullaan, että kyse on johtavasta jäsenestä, joka “vastustaa natseja”. He kirjoittavat Henrikssonin voivan “hyvin” ja että hän “sai joitain kolhuja päähänsä”. Sivulla niin ikään todetaan, että Henrikssonista tämä “on sen arvoista natsien häiritsemiseksi”. SAC vahvistaa näin ollen, että Anders Henriksson oli paikalla rikkoakseen kokoontumisoikeutta.

Upsala Nya Tidning raportoi tapahtumista dramaattiseen sävyyn: “Todistajien mukaan mielenosoittajat olisivat kuvanneet ohikulkijoita. Loukkaantunutta miestä lyötiin kuulemma lipunvarrella, kun hän yritti mennä väliin mielenosoittajien lyötyä naista, joka ei halunnut tulla kuvatuksi.”

Nordfront on osoittanut lehden väitteet valheellisiksi, sillä naista ei lyöty, vaan hänen kätensä huitaistiin pois, koska hän yritti ottaa aktivistilta kameran pois kuvattuaan ensin itse Vastarintaliikkeen jäseniä. Aktivistit eivät myöskään hyökänneet Henrikssonin kimppuun – hän oli yrittänyt varastaa lentolehtisiä sekä pahoinpidellä aktivisteja. Niin ikään kyse ei ollut Vastarintaliikkeen “mielenosoituksesta” vaan laillisesta lentolehtisten jakelusta, johon ei tarvitse anoa lupaa. Aktivisteilla oli näin ollen oikeus kokoontumiseen sekä hätävarjeluun.

Upsala Nya Tidning -lehden “ohikulkijoiksi” kutsumat henkilöt eivät olleet satunnaisia paikalle sattuneita ihmisiä. Naishenkilö on tunnistettu Annsofi Hjärtströmiksi, joka kuuluu muun muassa Facebook-ryhmään nimeltä “Uppsalabor mot rasism” (‘Uppsalalaiset rasismia vastaan’). Anna Lagerqvist taas “tykkää” äärivasemmistolaisesta Revolutionära Fronten -järjestöstä sekä Expo-säätiöstä.

Kaikki henkilöt ovat sittemmin muuttaneet Facebook-tilejään.

UK_syndikalist

Lähde: Nordfront

1 KOMMENTTI

Comments are closed.