Koti Artikkelit Yhteenotto Uppsalassa

Yhteenotto Uppsalassa

9

uppsala_fram

Ruotsin Vastarintaliike oli levittämässä Uppsalan asukkaille liikkeen materiaalia viime lauantaina, kun paikalle saapui ruotsalaisvihamielinen ryhmä estämään aktivistien täysin laillista lentolehtisten jakelua.

Eräs 35-vuotias provokaattori katsoi, ettei aktivisteilla ollut mitään oikeutta olla paikalla, ja että heidän kaltaisensa “tulisi kieltää”. Samalla ryhmään kuuluneet yrittivät varastaa yhdeltä aktivistilta lentolehtisiä.

35-vuotiaan miehen seurassa ollut nainen alkoi kuvata aktivisteja videokameralla. Kun Nordfrontin oma kameramies ryhtyi kuvaamaan takaisin, nainen yritti ottaa häneltä kameran pois. Mies ryhtyi väkivaltaiseksi, kun naisen käsi jouduttiin huitaisemaan pois. Mies yritti hyökätä tällöin fyysisesti aktivisteja vastaan.

Upsala Nya Tidning -lehti on valehdellut tapahtumien kulusta, sillä se väittää aktivistien “lyöneen naista, joka ei halunnut tulla kuvatuksi”. Nordfrontin videomateriaalista käy kuitenkin ilmi, että naisen käsi ainoastaan huitaistiin pois. Niin ikään lehti pitää naista vain syyttömänä “ohikulkijana”.

Upsala Nya Tidning myös väittää, että Vastarintaliikkeen aktivistit olisivat hyökänneet 35-vuotiaan miehen kimppuun, vaikka asia oli päinvastoin – hän oli yrittänyt varastaa aktivistien lentolehtisiä sekä pahoinpidellä näitä.

Vastarintaliikkeen aktivismissa ei myöskään ollut kyse “mielenosoituksesta”, vaan lentolehtisten jakelusta, joka ei vaadi lupaa ja joka siksi on täysin laillista. Aktivisteilla oli näin ollen takanaan perustuslailliset oikeudet kokoontumisesta ja hätävarjelusta.

Videon tapahtumista voi katsoa alta:

 

 

Lähteet:

http://www.nordfront.se/konfrontation-i-uppsala-provokator-till-sjukhus.smr
http://www.nordfront.se/konfrontationen-i-uppsala.smr

http://www.unt.se/ledare/vad-tanker-polisen-gora-2544559.aspx
http://www.unt.se/uppsala/bara-tva-poliser-kvar-misshandeln-skedde-2544784-default.aspx
http://www.unt.se/uppsala/brak-under-nynazistisk-demonstration-2541589.aspx

9 KOMMENTIT

 1. Provokaattori oli ilmeisesti päässyt häiriköintikeikkansa päätteeksi sairaalaan. “Mitäs läksit.”

 2. Punikit ym. systeemiä tukevat idiootit alkavat provosoimaan, seuraavaksi saavat nenilleen kuten aina, ja lopuksi pillittävät tapahtuneesta vieläpä heille myötämielisen lehdistön voimin. Ei sinänsä yllätä lainkaan.

 3. Mitähän mahtaa rokettirolli- ja amerikanrautakaverit tykätä kyseisestä hepusta, joka sai käkättimeen:)

 4. Hah, jälleen kerran suurisuiset punikit joutuvat nöyrtymään Vastarintaliikkeen edessä.

 5. “Mitähän mahtaa rokettirolli- ja amerikanrautakaverit tykätä kyseisestä hepusta, joka sai käkättimeen:)”

  Itse ainakin pidän pellenä. 😀

 6. Olipas taas yllättävä lopputulos: media itkee, vasemmisto itkee ja spedeilijä hommasi itsensä sairaalaan. Mutta jälleen esimerkillistä toimintaa ruotsalaisilta tovereilta! Pisteet myös ammattimaisesta videosta.

 7. Tästä jotenkin muistuu mieleen viime syksyinen Hartolan tapaus. Tuolloin vasemmisto ja media yhdessä toitottivat kovaan ääneen “uusnatsien hyökkäyksestä”, kunnes kävi ilmi, että humalainen äärivasemmistolainen oli itse provosoinut tilanteen varastamalla Vastarintaliikkeen kojusta. Hänkin taisi päätyä johonkin ensiaputelttaan, heh. 😀
  http://www.vastarinta.com/brunilalle-koivulaaksolle-ja-niittinaamoille/

Comments are closed.