Koti Uutisia Ulkomaat Unkarin tapa tukea lapsiperheitä

Unkarin tapa tukea lapsiperheitä

4
Unkarilainen lapsiperhe.

PT-media julkaisi tekstin, jossa käytiin läpi Unkarin menetelmiä lapsiperheiden tukemiseen. Unkari on järjestelmällisesti pyrkinyt kasvattamaan omaa syntyvyyttään tukitoimien avulla, toisin kuin Suomi tai muut länsimaat.

PT-mediassa julkaistun tekstin tärkeimmät kohdat:

 • Koroton laina nuorille aviopareille perheiden yleisiin tarkoituksiin.

Mikäli perheen vaimo on 18-40 vuotias, perheellä on oikeus saada pankkilainaa 0% korolla. Laina summan maksimi on 31 250 euroa. Laina tulee maksaa takaisin 20 vuodessa. Kuukausittainen maksu erä ei saa ylittää 157 euroa. Mikäli lapsi syntyy 5 vuoden sisällä, laina pysyy korkotuettuna. Lapsen syntyessä lainassa on 3 vuoden lyhennys vapaa. Toisen lapsen syntyessä on lainassa myös 3 vuoden lyhennysvapaa. 2 lapsen synnyttyä, laina pääomaa vähennetään 30%. 3. lapsen synnyttyä lainan pääoma nollautuu. Valtio takaa lainan.

 • Asunnonlainan korkotuki.

Uusille ja käytetyille asunnoille tarjotaan valtion korkotukemaa lainaa, jonka maksimi korko 3 %. Lainan määrä 2 lapsisella perheellä on 31 250 euroa. Lainan määrä on 3 tai useamman lapsen perheellä 46 875 euroa. Ostokohteen kiinnitysarvossa tiettyjä rajoitteita (109 375 euroa). Unkarin kansalaisilla on tiettyjä mahdollisuuksia käyttää etua myös Euroopan talousalueen ulkopuolella.

 • Lainan lyhennystuki lapsiperheille.

Mikäli perheellä on suunnitelmia kolmen (3) tai useamman lapsen hankkimiseksi, myönnetään perheelle lainan lyhennystukea. Jos perheellä on suunnitteilla 3 tai useampi lapsi, lainojen lyhennystuki on 3 125 euroa. Jokaista lasta kohden myönnetään lyhennystukea 3 125 euroa. Kolmannesta lapsesta lyhennystukea myönnetään 12 500 euroa. Lainan lyhennystuki myönnetään 12 raskausviikon jälkeen.

 • Auton osto-ohjelma isolapsisille perheille (3 tai enemmän lasta).

Unkarin valtio tukee monilapsisien perheiden auton ostoa. Jos lapsia 3 tai enemmän, tukea myönnetään uuden auton ostoon 7 812 euroa (maksimi 50 % uuden auton arvosta). Autossa tulee olla vähintään seitsemän istuinta.

 • Täydellinen verovapaus äideille eläkeikään saakka, jos lapsia 4 tai enemmän. Mikäli naisella 4 tai useampi lapsi, nainen vapautetaan täydellisesti tuloveron maksusta. Tämä vapautus koskee tuloja, jota saatu palkkatulona.
 • Isovanhempien lasten hoitopalkkio.

Alle eläkeikäiset isovanhemmat ovat oikeutettuja lastenhoito-palkkioon, mikäli toinen tai molemmat vanhemmat ovat töissä. Palkkio maksetaan isovanhemmille, ei vanhemmille. Vain toinen isovanhemmista voi hakea palkkiota, mutta palkkiota voi hakea myös useampien lastenlasten osalta.

 • Lasten hoitopaikkojen lisäys 50 000 paikasta 70 000 paikkaan.

Unkarin nykyisten lasten hoitopaikkojen lukumäärä nostetaan 50 000 paikasta 70 000 paikkaan vuoteen 2022 mennessä. Päivähoitopaikat kohdistetaan vanhemmille, jota haluavat palata työelämän palvelukseen. Päivähoito paikkojen lisääminen avaa mahdollisuuksia yksityissektorin palvelun tarjoajille. Päivähoitopaikkojen lisäysohjelman toteuttaa Unkarin Humaanien Resurssien Ministeriö.

Lähde: PT-media

4 KOMMENTIT

 1. Eikun 4 tuhatta uutta Suomen rikastajaa on paljon parempi sijoitus sadoille miljoonille euroille, kuin jonnin joutavat suomalaiset lapsiperheet t: maamme hallitus. Suomella olisi varaa toteuttaa tällainen käytäntö, jos veromiljoonat jätettäisiin tuhlaamatta kaikkeen järjettömään.

 2. Voi meidän onnelaa. Pitäisikö jo alkaa ottaa mallia muualta ja lopettaa vähempi osaisten kyykyttäminen.

 3. Niin mutta EU-pamput ovat nimenomaan tähdentäneet miten Unkarin hallitus on uhka demokratialle ja lailliselle järjestykselle. Kysynkin, onko EU koskaan ollut kenenkään muun kuin pienen globalisteista koostuvan ryöväri-jengin asialla?

  • EU on alunperin perustettu nimenomaan suojelemaan pientä EU-eliittiä. Suosittelen lukemaan Coudenhove-Kalergia aiheesta.

Comments are closed.