Koti Uutisia Sionismi Ultraortodoksijuutalaiset opettavat lapsilleen mustien olevan “villieläimiä”

Ultraortodoksijuutalaiset opettavat lapsilleen mustien olevan “villieläimiä”

2

New Yorkissa asuva entinen ultraortodoksijuutalainen Moshe Schulman kasvatettiin ultraortodoksilaisessa Monseyn seurakunnassa. Schulman on nyt ajankohtainen henkilö, sillä hän on julkaissut omaelämänkerran, jossa kuvataan hänen matkaansa ulos juutalaisesta lahkosta.

– Minut kasvatettiin olemaan luottamatta heihin, jotka eivät ole “valittuja”. Olin kuuliainen poika, joka opiskeli Tooraa ja vietti sapattia. Pelkäsin kuitenkin kaikkia heitä, joilla ei ollut samaa ihonväriä, jotka eivät pukeutuneet kuin minä tai jotka eivät uskoneet juutalaisuuteen, kertoo Schulman juutalaisomisteiselle The Forward -lehdelle.

– Kun sukulaiseni tulivat vierailulle, kyseenalaistin heidän uskonnollisuuden puutteensa. Kerran menin tässä niin pitkälle, että vedin isoäitiäni hiuksista varmistaakseni, että hän juutalaisen lain mukaan pitää peruukkia. Tätä hänellä ei kuitenkaan ollut. En voinut ymmärtää sitä, että tämä ihminen, joka ei noudattanut juutalaisia perinteitä, oli minulle sukua ja antoi minulle lahjoja, hän jatkaa.

– Rasismia ei seurakunnassani kohdistettu erityisesti mihinkään ryhmään, mutta afrikkalaisista ei puhuttu erityisen ylentävään sävyyn. Rabbiinini sanoivat minulle mustien olevan villieläimiä – koska he pelasivat koripalloa yläruumis paljaana. Naapurini pelkäsivät afroamerikkalaisia, ja he ylipuhuivat minutkin pelkäämään heitä. He soittivat poliisille nähdessään mustan ihmisen kulkevan kadulla ja lähestyvän. Yhden naapurini äiti pelkäsi mustia niin paljon, että hän vei lapset sisälle taloon heidän samaan aikaan huutaessa “Kidnappaajat tulevat!”.

– Talvella tapanani oli laskea mäkeä läheisen koulun takana. Eräänä talvi-iltana paikalle ilmestyi muutamia afroamerikkalaisia teinejä. Juoksimme niin lujaa kuin jaloistamme pääsimme, kunnes saavuimme erään tutun talon kohdalle. Kun istuimme lumihangessa ja vedimme henkeä, mietin, miksi olen niin kauhuissani. Muistan ajatelleeni tuolloin: ei ole normaalia pelätä tuolla tavoin muita.

– Naapurimme Grace oli ainoa korttelissamme asunut musta. Hän asui yksin ei-juutalaisten omistamassa nurkkauksessa. Joka kerta hänen kulkiessaan talomme ohi ja nähdessään minun leikkivän pihalla hän hymyili minulle leveästi ja vilkutti. Tämä oli lapsuusaikani ystävällisin kontakti ulkomaailmaan. Grace muistutti isoäitiäni: ei-uskonnollinen, ei-tuomitseva ja rakastava ihminen. Jo tuossa iässä koin syyllisyydentuntoja siitä, että ajattelin, ettei Grace voi olla hyvää tarkoittava ihminen, koska hän on musta.

Moshe Schulman julkaisi elämänkertansa sen vuoksi, että hän saisi ihmiset miettimään lapsuudessa saamiaan oppeja. Hänen mukaansa riittävän moni ihminen ei ole näin tehnyt. Kyseessä on myös kirja, joka kehottaa lukijoitaan imemään maallistuneiden juutalaisten poliittiset opit, jotka tähtäävät ei-juutalaisten omien identiteettien ja rotuajattelun pyyhkäisemiseen.

Suurin osa juutalaisista on kaikesta huolimatta ateisteja. Juutalainen agenda voi vaihdella, mutta aina heillä on sellainen olemassa. Schulmanin kirja ottaa etäisyyttä Monseyn ekstremismiin ja kehottaa sen sijaan vuorovaikutukseen ympäristön kanssa. Ympäröivään maailmaan on helpompi vaikuttaa silloin, kun on sen kanssa vuorovaikutuksessa.

Lähteet: Nordfront.se, The Forward

2 KOMMENTIT

  1. Tätä se ghettoutuminen ja degeneraatio siellä sisällä aiheuttaa, suljetaan ulkomaailma pois ja pidetään kaikkia vihollisina.
    Mitä urbaaneimmat legendat syntyvät ajattelun tyhjiössä, shokkina koetaan jo toisen “ulkopuolisen ” ihmisen kohtaaminen.
    Juutalaiset eivät myöskään ole ateisteja, koska heillä on jumalusko, erilaisia teistejä varmasti on heidänkin joukossa hyvin marginaalisesti ja nämä eivät ole kovinkaan pidettyjä yksilöitä.

  2. Villieläimiä? Mutta juutalaiset opettavat meille tyhmille valkoisille, että monikulttuurisuus on rikkaus, ja että negridit ja ählämit ovat kunniakansalaisia ja moniosaajia ja että jokaisen Euroopan maan on otettava niitä monia miljoonia korvauksena synneistä mitä valkoiset Eurooppalaiset ovat “valitulle kansalle” tehneet. Israelin pitäisi nyt näyttää mallia ja avata rajansa ja sydämensä myös näille kulttuurinrikastajille ja mennä halaamaan heitä. Niin, että kaikki maailman rodut ja kansat tanssisivat sovussa keskenään. 🙂 #openbordersforisrael

Comments are closed.