Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ukrainan presidentti syyttää separatisteja kiristyksestä

Ukrainan presidentti syyttää separatisteja kiristyksestä

1
Ukrainan virkaatekevä presidentti Oleksandr Turtšynov. (EPA)
Ukrainan virkaatekevä presidentti Oleksandr Turtšynov. (EPA)

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa aloitettiin keskiviikkona “kansalliset yhtenäisyysneuvottelut”. Neuvotteluihin osallistuu Ukrainan hallinnon virkamiesten lisäksi myös kansanedustajia ja entisiä johtajia. Nyt aloitetut neuvottelut ovat osa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin rauhansuunnitelmaa. Itä-Ukrainan separatisteja ei neuvotteluihin huolittu mukaan.

Aiemmin Venäjän presidentti Vladimir Putin oli esittänyt toiveensa neuvotteluiden aloittamisesta separatistien ja hallituksen välillä. Putinin mukaan kriisi voitaisiin ainoastaan ratkaista separatistien ja Ukrainan virkaatekevän hallituksen välisellä vuoropuhelulla.

Ukrainan virkaatekevä presidentti Oleksandr Turtšynov avasi neuvottelut keskiviikkona. Puheessaan presidentti syytti Venäjä-mielisiä separatisteja kiristyksestä. Presidentin mukaan hallinto voi kuunnella kapinallisia, muttei taivu kiristyksen alla.

Turtšynov uhkasi, että “sotaa aseet kädessä lietsovat” joutuvat vastaamaan teoistaan oikeuden edessä. Presidentti linjasi myös, ettei Venäjän aggressio ole vielä loppunut.

Lähteet: Yle, BBC, The Telegraph

Aiheeseen liittyen:

Putinin sovittelevat eleet saivat kiitosta Saksalta
Putin: Venäjä vetänyt sotajoukkonsa Ukrainan rajalta

1 KOMMENTTI

  1. Turtshinov olisi Ukrainalle paras presidentti. Muut ehdokkaat siellä onkin pelkkiä oligarkkeja, jotka ei tod.näk. tajua tilannetta ja odottavat uutta tilaisuutta päästä ryöstelemään. Vallankumous meni kuin tuhka tuuleen. Tiesinkin, ettei vallankumousta olisi pitänyt aloittaa nyt, vaan silloin, kun ukrainalaiset olisivat siihen valmiita. Mikään ei ole Ukrainassa muuttunut.

Comments are closed.