Koti Uutisia Ukrainan kriisi Putinin sovittelevat eleet saivat kiitosta Saksalta

Putinin sovittelevat eleet saivat kiitosta Saksalta

1

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi keskiviikkona, että Venäjä on vetänyt sotajoukkonsa Ukrainan vastaiselta rajalta. Hän myös kehotti Itä-Ukrainan kapinallisia lykkäämään sunnuntaista kansanäänestystä.

Saksan ulkoministeri Steinmeier, joka ehti jo aiemmin varoittaa sodasta Ukrainassa, kiitti Venäjän presidenttiä sovittelemmasta sävystä. Vaikka Saksan ulkoministeri osoittikin luottamusta Putinin lausuntoja kohtaan, on Yhdysvallat yhä epäilevällä linjalla.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi Iltalehdelle vieraillessaan Upinniemessä meripuolustusalueella, että hän aikoo ottaa lähiaikoina yhteyttä Venäjän presidenttiin.

Huolimatta Venäjän ja EU:n tulehtuneista suhteista Putin saapuu ensi kuussa Normandian maihinnousun muistojuhlaan Ranskaan. 70-vuotisjuhlaan aikovat osallistua muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Britannian kuningatar Elisabet ja Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Lähteet: Yle, Iltalehti, Reuters

Aiheeseen liittyen:

Putin: Venäjä vetänyt sotajoukkonsa Ukrainan rajalta
Saksalaisministeri varoittaa sodasta Ukrainassa

1 KOMMENTTI

  1. Hieno ele Putinilta. Mies tajusi kaiken olevan hänen kädessään. Normandian maihinnousun juhlaan? Kunnioitetaankohan siellä saksalaisia sotaveteraaneja ja siellä kaatuneita saksalaisia, hehän kun antoivat suuremman panoksen kuin liittoutuneet yhteensä.

Comments are closed.