Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ukrainan levottomuudet jatkuneet kolmatta päivää

Ukrainan levottomuudet jatkuneet kolmatta päivää

2

Hallituksenvastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet väkivaltaisina jo kolmatta päivää Kiovassa. Palopommeja, kiviä ja pippurikaasua on ollut ilmassa myös viime yönä. Poliisi on myös käyttänyt kumiluoteja väkijoukon hajottamiseksi, vaikka se kiistää asian. RT-uutiskanavan kameramies on saanut kumiluodin päähänsä, muttei loukkaantunut vakavasti.

Väkivaltaiset mielenosoittajat, jotka kutsuvat itseään oikeaksi sektoriksi, miehittivät hallintorakennuksen edustaa 24 tuntia pyrkien sisään ennen kuin poliisi sai heidät perääntymään itsenäisyyden aukiolle. Paikalla oli 200–400 mielenosoittajaa sekä saman verran poliiseja.

Huhun mukaan poliisi aikoo käyttää väkivaltaisuuksia tekosyynä hajottaa Itsenäisyyden aukion barrikadit, jotka ovat olleet pystyssä kaksi kuukautta. Poliisi toivoo tämän päättävän levottomuudet, mutta se saattaa päättyä hyvin väkivaltaisesti.

Mielenosoittajat ovat jopa rakentaneet keskiaikaisen katapultin, jolla he saivat kivet ja palopommit lentämään poliisilinjoille asti 70–80 metrin päähän. Poliisi hajotti katapultin myöhemmin.

Muualla Kiovassa opposition joukot ovat ottaneet yhteen nuorisojoukon kanssa, jonka ne sanovat olevan hallituksen palkkaamia titushky-provokaattoreita, joiden tehtävä on horjuttaa mielenosoitusta.

Tiistaina myös hallituksen tukijat kokoontuivat osoittamaan mieltään Mariinsky-puistoon Ukrainan parlamentin viereen. Järjestäjien mukaan 3 000 ihmistä ja poliisin mukaan 1 500 henkilöä oli saapunut paikalle.

Opposition kerrotaan aseistaneen oikeaa sektoria pesäpallomailoilla ja kirveillä. Se on luvannut ottaa vallan joko väkivalloin tai ennenaikaisilla vaaleilla. Oppositiolla ei kuitenkaan ole selvää ehdokasta tuleviin vaaleihin.

50 prosenttia ukrainalaisista antaa tukensa mielenosoittajille, kun taas 40 prosenttia vastustaa heitä.

 

Lähde: RT

Aiheesta lisää: Levottomuudet jatkuvat Kiovassa

2 KOMMENTIT

  1. Euvostoliitto kuluttaa tähän “kansannousuun” suurikakin summia. Pelkästään tämän http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jrZcAsPKK74 TV-aseman ylläpito maksaa. Yli 200 000 katsojaa online – se ei ole ihan amatöörin viikonloppuprojekti.

    Euro-rabbien seassa (vasemmalla) sekin osoittaa kuka tässä ohjailee taustalla:
    http://www.rossiyanavsegda.ru/uploads/other/2014/01/16/s13.jpg
    (muuten tämä pappien/rabbin prikaati esiintyy säännöllisesti, tänään jo kahdesti).

Comments are closed.