Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ukrainalle uusi pääministeri ehkä jo tänään

Ukrainalle uusi pääministeri ehkä jo tänään

2
Ukrainan entinen pääministeri Julija Tymošenko vapautettiin lauantaina vankilasta. Hän on kehottanut kannattajiaan pysymään kaduilla siihen saakka, kunnes muutos on tapahtunut.
Ukrainan entinen pääministeri Julija Tymošenko vapautettiin lauantaina vankilasta. Hän on kehottanut kannattajiaan pysymään kaduilla siihen saakka, kunnes muutos on tapahtunut.

Ukraina saattaa saada tänään uuden pääministerin. Vahvimpana ehdokkaana uudeksi pääministeriksi pidetään maan entistä vankilasta vapautettua pääministeriä Julija Tymošenkoa. Aiemmin Ukrainan virkaatekeväksi presidentiksi nimitettiin Tymošenkon läheinen liittolainen Oleksandr Turtšynov.

Ukraina haluaa saada nopeasti uuden hallituksen kasaan. EU ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet, että Ukrainaa voidaan auttaa taloudellisesti heti, kun maassa on toimiva hallitus.

Virkaatekevä sisäministeri Arsen Avakov vakuutti parlamentille, että väkivaltaisuudet tutkitaan ja syylliset joutuvat vastuuseen. Potkut saaneesta valtakunnansyyttäjästä Viktor Pshonkasta on annettu pidätysmääräys.

Erotettu presidentti Janukovytš saattaa edelleen oleskella Harkovassa. BBC:n antamien tietojen mukaan Harkovassa tuhannet ihmiset osallistuivat eilen oppositiota tukevaan mielenosoitukseen. Osa harkovalaisista ei hyväksy uutta hallitusta, muttei se toisaalta halua Ukrainan hajoamistakaan.

Julija Tymošenko ei aio pyrkiä presidentiksi, vaan aikoo osallistua presidentinvaaleihin keväällä. Tymošenko ilmoitti, ettei Isänmaa-puolue keskustellut hänen kanssaan ennen kuin nimesi hänet ehdokkaaksi.

Lähteet: Yle, BBC, Iltalehti

2 KOMMENTIT

 1. Julia Timošenko, muidenkin “opposition” johtajien tapaan, on “valitusta kansasta”. Sukunimenkin pitäisi olla Kapitelman, koska hänen isänsä Vladimir Abramovitš isä (l. Julian isoisä) oli Abram Kelmanovitš Kapitelman (synt. v. 1914).

  Juutalaisten yliedustus tämän “kansallisen vallankumouksen” järjestämisessä on ilmeinen. Ukrainassa toimiva juutalainen järjestö (Association of Jewish Organisations and Communities of Ukraine) http://vaadua.org/news/vyacheslav-lihachevevrei-na-maydane-pochemu-i-dlya-chego
  kirjoittaa tästä osallistumisesta avoimesti; ja yhteistyö “kansallismiellisten” kanssa sujuu oikein hyvin.

  Tämä juutalaisten ja “ukrainalaisten kansallismielisten” liitto aiheuttaa ainakin minulle aikamoisen kognitiivisen dissonanssin! (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kognitiivinen_dissonanssi)

  Fakta on, että kognitiivinen dissonanssi on järkyttävä. Miten “kansallismielinen” voi vetää maansa Euvostoliittoon orjuuteen? miten “kansallismielinen” voi ihailla NATOa ja lupailla ukrainalaisille että USA ja NATO tulevat suojaksi? Kaikki palapelin palat asettuvat kohdilleen, jos vain myöntää, että nk. kansallismieliset johtajat ovat todellisuudessa juutalaisten asialla ja heidän johtamiaan.

  • Julia Timoshenkosta lisää. Vankilasta päästyä hän esiintyi Euromajdanilla pyörätuolissa (valokuva yllä), koska diktatuurin vankilassa hän oli niin heikossa kunnossa. Mutta katsokaa samaa tilannetta otettuna toisesta näkökulmasta:
   http://cs412918.vk.me/v412918240/94c7/D0b98kbZ2o0.jpg
   Kärsimys ja tuska on viattoman uhrin kasvoilla, kyyneleitä vain puuttuvat. Kumma vaan, että onnettomalla pyörätuoli-invaliidilla on korkokengät jalassa.
   Ja tunnin kuluttua tapahtuu varsinainen parantamisen ihme: USA:n lähetystössä sama invaliidi pystyy jo kävelemään omin jaloin korkokengissä!
   http://www.rbc.ua/static/files/gallery_uploads/images/tym_2302.jpg
   Vasemmalla on USA:n suurlähettiläs Geoffery R. Payatt, oikealla EU:n lähettiläs Jan Tombiński. Nyt virallisestikin ilmoittivat, että antavat apua “nuorelle demokratialle”.

   Minusta koko tämä “kansallinen vallankumous” on makaaberi ja irvokas näytelmä, joka on suunniteltu ja johdettu sionistien toimesta ja jossa tyhmiä massoja on käytetty hyväksi niin, että he itse eivät edes ymmärrä, miten heitä on kusettu.

Comments are closed.