Koti Uutisia Turvapaikanhakijanuorten liikuntaan 10 000 euron tuet Söörmarkussa

Turvapaikanhakijanuorten liikuntaan 10 000 euron tuet Söörmarkussa

3

UK_jalkapallo

Lastensuojeluyritys Metsäkoto Oy perusti lokakuussa Poriin kuuluvaan reilun tuhannen asukkaan Söörmarkun kylään 20-paikkaisen ryhmäkodin Suomeen yksin saapuneille alle 16-vuotiaille turvapaikanhakijoille. Ryhmäkoti toimii Espoon vastaanottokeskuksen alaisuudessa.

Nyt Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 10 000 euron tuen Söörmarkussa asuvien turvapaikanhakijanuorten liikuntaan. Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä puolen miljoonan euron avustukset koko maan vastaanottokeskusten liikuntatoimintaan. Kaikkiaan 17 hankkeen kerrotaan saaneen avustusta.

Moni on kysellyt Satakunnan Kansan kommenttipalstalla, miksei paikkakuntalaisten suomalaisten lasten liikuntaharrastuksia olla kiinnostuneita tukemaan. Tätä sopii kysyä sitä suuremmalla syyllä, kun yhä useammalla suomalaisperheellä ei ole varaa kustantaa lastensa harrastuksia ja kaikki varusteet joudutaan ostamaan itse. Alkuviikosta sitä paitsi uutisoitiin varusmiespalvelukseen astuvan aiempiin vuosiin verrattuna heikkokuntoisempaa ainesta.

Lähde: Satakunnan Kansa

3 KOMMENTIT

  1. Verorahojen maksu valtiolle kansalaisten toimesta on myös priorisoitavissa.

  2. Tosta varusmiespalveluksesta tuli muuten mieleen, että matujen päästäminen inttiin on suuri virhe ja erittäin häpeällistä. Osahan näistä ISISiin menneistä terroristeistä oli saanut varusmieskoulutuksen Suomessa ja ongelma on se että matut voivat käyttää tulevassa rotusodassa (joka näillä näkymin alkaa Saksassa ensimmäisenä) varusmiespalveluksesta saatuja taitoja valkoisia vastaan. Kun ite olin intissä niin siellä ei onneksi ollut matuja.

  3. Mä sain tonnin mätkyt jotka jo maksoin etuajassa, niin eihän tähän jää sitten kuin 9000 e. kyllähän me rikkaat mielellään tuetaan vähäosaisten harraste toimintaa. Nimimerkillä vain ylähuuli näkkileivän päällä seuraavat kuukaudet.

Comments are closed.