Koti Uutisia Turun pahoinpitelyjutusta ehdotonta vankeutta

Turun pahoinpitelyjutusta ehdotonta vankeutta

4

UK_Deng_Kuol

Turun pahoinpitelijä Deng Kuol sai ehdotonta vankeutta 1,4 vuotta. Tuomio annettiin tänään 13. marraskuuta.

Pahoinpitelyt tapahtuivat Turun keskustassa elokuussa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kolmisin liikkeellä ollutta kaveriporukkaa vastaan käveli Linnankadun ja Aurakadun risteyksessä vastaan mies, joka tarttui yhtä seurueen jäsenistä rinnuksista ja kaatoi tämän maahan.

Uhrin kaverit kertoivat poliisille menneensä repimään pahoinpitelijää pois uhrin päältä, jolloin paikalle oli juossut ainakin neljä muuta miestä. Nämä alkoivat potkia ja lyödä maassa makaavaa uhria. Vuonna 1986 syntynyt mies sai osumia vartaloonsa ja päähänsä, ja hänet jouduttiin kuljettamaan kiireellisesti sairaalahoitoon.

Todistajien mukaan potkiminen loppui vasta, kun sireenit alkoivat soida, joten ilman poliisin nopeaa paikalletuloa uhri olisi kuollut varmuudella.

Havaintoja:

Oli potkinut tajutonta uhria maassa. Uhrilla todettu aivovamma. Kotoisin Sudanista, nyt Suomen kansalainen ja asuu Helsingissä. Puolustus vaatii edelleen ehdollista, koska ollut tekohetkellä alaikäinen eli 17-vuotias. Todellisuudessa epäillään olevan yli 20. Pahoinpidellyt saman illan aikana neljää eri ihmistä. Nyt eilen oli syytettynä viidestä eri rikoksesta. Potkittuaan uhrin tajuttomaksi Kuol jatkoi potkimista vielä uhrin ollessa tajuttomana ja repi paidan päältänsä voiton merkiksi. Neljä ehdollista tuomiota alla tismalleen samanlaisista rikoksista. Uhri ei ole esimerkiksi saanut ajaa autoa kahteen kuukauteen. Sudanilainen on lähes kaksimetrinen ja järjettömässä kunnossa. Syyttäjä hakee yli kahta vuotta ehdotonta.

Lähteet: Ilta-Sanomat, FinCrime

4 KOMMENTIT

Comments are closed.