Koti Uutisia Talous Tuoreet tilastot: Euroopan talous pahimmassa kriisissä vuosikymmeniin

Tuoreet tilastot: Euroopan talous pahimmassa kriisissä vuosikymmeniin

1

Tuoreet reaalitalouden tilastot osoittavat, ettei koronaviruksen synnyttämä pörssiromahdus perustu sijoittajien paniikkiin vaan aitojen yritysten tuhoon, uutisoi Bloomberg. Talouden asiantuntijat ovat viimein hylänneet optimismin, ja nyt yleinen konsensus ennustaa rajua maailmanlaajuista lamaa.

Keskuspankit ovat yrittäneet valaa markkinoihin uskoa pumppaamalla pörsseihin valtavia rahasummia tavoitteenaan nostaa kursseja keinotekoisesti. Amerikan keskuspankki Fed esimerkiksi ilmoitti tällä viikolla olevansa valmis käyttämään “äärettömän summan rahaa” nostaakseen velkakirjamarkkinat takaisin romahdusta edeltäneelle tasolle.

Keskuspankit ovat kuitenkin epäonnistuneet, sillä talouden pahoinvointi ei juonna juuriaan arvopaperikeinottelun maailmaan. Sen sijaan kyse on koronaviruksen vaikutuksista aitojen yritysten ja kuluttajien arkeen: Liikkumisrajoitukset, tehtaiden ja liikkeiden sulkemiset, työttömyyden raju kasvu sekä uusien investointien jäädyttäminen ovat tuhonneet yhtäältä tarjonnan mahdollistavat tuotantoketjut sekä toisaalta kuluttajakysynnän.

Talouden rattaat ovat pysähtyneet globaalisti, mikä tulee johtamaan väistämättömään konkurssiaaltoon, sillä yritykset eivät enää selviä veloistaan. Keskuspankit ovat vain pahentaneet tilannetta vuosia jatkuneella “velkaelvytysohjelmallaan”, jolla edellisen finanssikriisin tuhoja pyrittiin korjaamaan.

Bloombergin mukaan nyt onkin “lähes varmaa”, etteivät keskuspankit kykene enää estämään “syvää globaalia lamaa”. Esimerkiksi euroalueen tuotantotilastot ovat jo romahtaneet syvemmälle kuin kertaakaan aiemmin sen jälkeen, kun tilastoja ryhdyttiin keräämään. Tilanne on sama myös Britanniassa ja Australiassa.

Bloomberg huomauttaa, että tuotantotilastot voivat tarjota itse asiassa liian ruusuisen kuvan maailmantaloudesta, joten tilanteen todellinen vakavuus selviää vasta myöhemmin. Julkaisu siteerasi Kansainvälistä valuuttarahastoa (IMF), joka varoitti maanantaina globaalista lamasta “joka on vähintään yhtä paha kuin edellinen finanssikriisi – ellei jopa pahempi”.

Lähde: Bloomberg

1 KOMMENTTI

  1. Koronavirus on huijaus, todellisuudessa on menossa Globalistien maailmanlaajuinen poliittinen ja taloudellinen hyökkäys/valloitusoperaatio.

Comments are closed.