Koti Uutisia Tunisialainen murhasi pariskunnan, koska tätä rasistisena

Tunisialainen murhasi pariskunnan, koska tätä rasistisena

1

Eläkeläisparin julmasta murhasta pidätetyn tunisialaisen maahanmuuttajan motiivi oli viha Itävallan vapauspuoluetta kohtaan, kertoo Itävallan poliisi.

Toimittaessaan perjantaina luomuvihanneksia eläkeläisparin kotiin Linzin kaupungissa tunisialaismies päätti murhata pariskunnan, koska hän piti heitä vapauspuolueen kannattajina. Tunisialainen kuristi 85-vuotiaan naisen ja murhasi sen jälkeen 87-vuotiaan miehen veitsellä ja kepillä hakkaamalla. Tämän jälkeen tunisialainen sytytti eläkeläispariskunnan kodin keittiön tuleen. Palomiehet löysivät ruumiit paloa sammuttaessa.

54-vuotias tunisialainen on asunut Itävallassa jo vuodesta 1989, muttei ole osannut kotoutua maahan. Kronen Zeitung -lehden mukaan mies koki, että häntä syrjittiin muslimina ja maahanmuuttajana, joten hän oli kehittänyt vihan itävaltalaista yhteiskuntaa kohtaan.

Vuonna 2011 tunisialainen tuomittiin eläinrääkkäyksestä. Hän luuli virheellisesti, että vapauspuolueen valtuutettu oli ilmiantanut hänet eläinrääkkäyksestä, joten hän alkoi tuntea kaunaa koko puoluetta kohtaan, poliisi kertoo.

Poliisipäällikkö Andreas Pilsl kertoo, että eläinrääkkäystuomionsa jälkeen tunisialainen syytti vapauspuoluetta kaikista negatiivista tapahtumista elämässään, kuten esimerkiksi siitä, ettei häntä kohdeltu mielestään hyvin työttömyystoimistossa tai että hänen sosiaalitukiaan leikattiin.

Tunisialainen, joka oli säännöllisesti toimittanut luomuvihanneksia uhrikseen joutuneelle eläkeläisparille, ilmoittautui itse poliisille kaksoismurhan jälkeen. Hän tunnusti tekonsa ja kertoi syyksi sen, että murhatuilla oli ollut yhteyksiä vapauspuolueeseen, minkä poliisipäällikkö Pilsl kiistää.

Paikallisten lehtien mukaan murhattu pariskunta oli jopa antanut murhaajalleen aiemmin rahallista apua, koska tämän muslimikäännynnäisvaimon pitämä luomuvihanneskauppa ei oikein menestynyt.

Itävallan liittokansleri Christian Kern kommentoi kaksoismurhaa sanoen, että tällaiset rikokset tuhoavat ihmisten luottamuksen yhteiskunnan koossa pysymiseen.

“Jos ihmisiä, kuten ilmeisesti Linzissä tapahtui, aletaan murhata, koska heillä on – todellinen tai kuviteltu – yhteys poliittiseen puolueeseen, meidän on tuomittava tällainen jyrkästi.”

 

Lähde: MV-lehti

1 KOMMENTTI

Comments are closed.