Koti Artikkelit Tony Blairin ajatushautomo huolissaan sananvapaudesta – vaatii lisää sensuuria

Tony Blairin ajatushautomo huolissaan sananvapaudesta – vaatii lisää sensuuria

4
Tony Blair.

Britannian entisen pääministerin Tony Blairin ajatushautomo Tony Blair Institute for Global Change on julkaissut ”Vihan määrittäminen: uusia poliittisia ratkaisuja viharikosten lopettamiseksi” -nimellä kulkevan raportin, jossa tuodaan esille huoli liian leveästä sananvapaudesta ja listataan käytännön ideoita laajemmalle sensuurille ja sananvapauttaan käyttävien ihmisten painostukselle. Raportissa keskitytään etenkin sellaisiin ryhmiin, jotka eivät käytä väkivaltaa tai riko muutenkaan lakia ja pähkäillään, miten heidän oikeuttaan sananvapauteen voisi torjua.

Eräs ratkaisu on raportissa kuvailtu seuraavasti: ”Laaditaan uusi laki ’viharyhmien’ nimeämiseksi. Tämä uusi viharyhmien nimeämisen määrittämistaso olisi ensimmäinen laatuaan Euroopassa ja auttaisi torjumaan väkivallattomia ääriryhmiä, jotka demonisoivat tiettyjä ryhmiä rodun, uskonnon, sukupuolen, kansallisuuden tai seksuaalisuuden perusteella.”

”Viharyhmä” taas määritellään seuraavasti:

”Suvaitsemattomuuden ja vihamielisyyden levittäminen eri rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai kansallisuuteen kuuluvia ihmisiä kohtaan, erityisesti näiden ominaisuuksien vuoksi. Ääriliikkeiden ideologioiden omaksuminen… joskaan ei yllyttämällä väkivaltaan; viharikosten tekeminen tai muiden inspiroiminen siihen vihapuheen avulla; tiettyjen ryhmien (uskonnon, rodun, sukupuolen tai kansallisuuden perusteella) syyttäminen kohtuuttomasti laajemmissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä.”

Raportissa ehdotetaan, että ”viharyhmiksi” nimetyt ryhmät olisivat ryhmiä, jotka eivät käytä väkivaltaa tai terrorismia tavotteidensa saavuttamiseksi, mutta joiden poliittiset näkemykset ovat yllä kuvaillun kaltaisia. ”Viharyhmät” eivät saisi ”käyttää tiedotusvälineitä tai puhua yliopistoissa”. He eivät myöskään saisi ”olla tekemisissä, tehdä yhteistyötä julkisten instituutioiden kanssa tai työskennellä niissä”.

Raportissa on erikseen nimettyinä ”viharyhminä” Britain First-puolue sekä Generation Identity-kansalaisaktivistijärjestö.

Lähde: Oikea Media

4 KOMMENTIT

  1. Tietyn valtion ja uskontokunnan asialla. Maksettu ura ja elämä. Kai hänkin päätyy muuttaan lähi-itään kun Euroopassa homma muuttuu ja kiristyy!

  2. Sale pykälän verran hurjempi jos pienellä valtiolla olisi vain valtaa. I

  3. No tämä Eurostoliitto tulee pian liukastumaan omaan paskaansa. Sensuroikoon, ei se ole ennenkään toiminut, lopulta joutuvat kuitenkin turvautumaan voimankäyttöön ja sitten ratkaistaan voittaja.

  4. Minä kun luulin, että tuostakin jo päästiin, mutta aina vaan nostaa päätään.

Comments are closed.