Koti Uutisia Toisessa vastaanottokeskukseksi suunnitellussa talossa tulipalo Satakunnassa

Toisessa vastaanottokeskukseksi suunnitellussa talossa tulipalo Satakunnassa

4

Pelastuslaitos sai torstain ja perjantain välisenä yönä noin kello 3.30 hälytyksen tulipalosta Varustajanvahe yhdessätoista Raumalla. Paikalle mennyt pelastushenkilökunta totesi tulipalon olevan nelikerroksisen ja kolmerappuisen asuintalon C-rapussa ja sai palon sammutettua melko nopeasti.

Rauman poliisi epäilee alustavien tutkimusten perusteella tulipaloa tarkoituksella sytytetyksi ja tutkii paloa törkeänä tuhotyönä, koska tulipalon aikana talossa oli sisällä noin 20 asukasta vakavan hengen- tai terveydenvaarassa. Vakavia henkilövahinkoja tulipalon seurauksena ei tullut, mutta talon porraskäytävässä on huomattavan suuria savu- ja palovaurioita. Kahden muun rapun asunnoissa ei ole lainkaan palovahinkoja.

Taloon oli määrä saapua vuodenvaihteessa ensimmäiset turvapaikanhakijat. Tällä hetkellä Varustajanvahe yhdessätoista asuu ihmisiä ensimmäisessä ja kolmannessa kerroksessa. He ovat lähinnä Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla työskenteleviä ulkomaalaisia.

SPR:stä sanotaan vastaanottokeskusvalmisteluja jatkettavan tulipalosta huolimatta. Ei ole vielä varmaa, kuinka paljon turvapaikanhakijoita kerrostaloon majoitettaisiin, koska palovahinkojen ja korjaustarpeen kartoitus on kesken.

Muutama päivä sitten Kankaanpään Niinisalossa sijaitseva turvapaikanhakijoiden majoittamiseen suunniteltu talo paloi käyttökelvottomaksi ja vastaanottokeskushankkeen ilmoitettiin myöhästyvän noin viikon verran.

Lähde: Satakunnan Kansa

4 KOMMENTIT

  1. Jotkut ei halua täyttää Suomea mamuilla. Eikö mene jo hyysääjien kaaliin.

Comments are closed.