Koti Uutisia Ulkomaat Toimittaja tapettiin Pohjois-Irlannissa

Toimittaja tapettiin Pohjois-Irlannissa

2
Pohjoisirlantilaisia militantteja. Kuvituskuva.

Pohjoisirlantilainen toimittaja Lyra McKee on kuollut mellakoiden yhteydessä tapahtuneessa ampumisessa Derryssä. Mellakat alkoivat mielenosoituksissa, joilla vastustettiin poliisin tekemiä ratsioita ihmisten koteihin.

29-vuotias toimittaja oli ollut seuraamassa tapahtumia, kun häntä ammuttiin autosta. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa. Poliisin mukaan väkivaltaisuudet ovat uuden IRA:n lietsomaa.

– Uskoimme, että väkivaltaiset toisinajattelevat tasavaltalaiset suunnittelivat hyökkäyksiä tässä kaupungissa ja olimme etsimässä ammuksia ja aseita, joita uskoimme käytettävän tänä pääsiäisviikonloppuna, avustava pääkonstaapeli Mark Hamilton kommentoi Irish Timesille.

Lähde: Iltalehti

2 KOMMENTIT

  1. Poliittisen poliisin jokaista sanaa tulee epäillä oletusarvoisesti.

    Kuka eniten hyötyy tapahtumasta? Epäilemättä, PolPo! joka sai tuoreen oikeutuksen IRAn ahdistelussa ja koko kansan aseista riisumisesta.

    Ketä tapahtuma eniten vahingoittaa? Epäilemättä, Irlannin tasavaltalaisarmeijalaisia, joita esitetään nuorten naisten älyttöminä murhaajina.

    Kummalla (PolPon iskuryhmällä vai IRA:lla) on parempi mahdollisuus tehdä moinen isku jäämättä kiinni, levottomassa maakunnassa joka on eniten maailmassa valvottu CCTV-kameroilla?

Comments are closed.