Koti Aktivismiraportit Toimintaa Kodissa

Toimintaa Kodissa

1

Vko19_Koti_IRA
Jokaisen kansallismielisen on hyvä hakea vaikutteita eri maiden vapaustaistelijoilta heidän etniseen tai uskonnolliseen alkuperäänsä katsomatta. Lauantaina toimintakeskus Kodissa tutustuttiin irlantilaisen nationalismin sekä Irlannin tasavaltalaisarmeijan historiaan.

IRA:ta pidetään yleisesti sosialistisena terroristijärjestönä, mutta todellisuudessa marxilaisuus oli osa järjestöä kovin pienen ajan. Lisäksi termi terroristi on kyseenalainen, sillä nykyaikaista armeijaa vastaan sissitaktiikoilla sotaa käyvät järjestöt on aina leimattu terroristeiksi, jotta heitä ei tarvitsisi kohdella sotilaina.

Vko19_Tku_4

Vko19_Tku_3

Vko19_Tku_2

Vko19_Tku_1

Järjestöä koskevan esitelmän päälle esitettiin Michael Collins -niminen elokuva, joka summaa oivasti IRA:n synnyn. Irlantilaisten perinneherkkujen ja kapinallislaulujen ohella osallistujat saivat myös tutustua valokuvanäyttelyyn kuuluisista seinämaalauksista.

Vko19_Tku5_

Sunnuntaina Kodissa järjestettiin viikoittaiset nyrkkeilyharjoitukset.

1 KOMMENTTI

  1. Kismittää kovasti, kun ei päässyt kuuntelemaan esitelmää! Todella mielenkiintoinen aihe ja hienot puitteet. Kymmenen pistettä Turun ryhmälle!

Comments are closed.