Koti Aktivismiraportit Toimintaa Ikaalisissa

Toimintaa Ikaalisissa

1

Viikolla 18 Ikaalisten keskustaan liimattiin sunnuntai-iltana kymmeniä kansallissosialistisia tarroja. Illan aikana sattui myös kohtaaminen poliittisen poliisin eli PolPon kanssa.

Aktivismin loppupuolella Vanhan Tampereentien varressa baaria pitävä arabi havaitsi tarrojen liimailun. Hän epäili, että Vastarintaliikkeen jäsen liimasi Allahu Akbar -tarroja, joita tuntematon henkilö on viime aikoina kiinnitellyt Ikaalisissa. Arabi soitti poliisit paikalle, koska poliisit kuulemma halusivat saada selville, kuka tarroja liimaa.

Arabi vaikutti hyvin tuohtuneelta aiemmin liimatuista Allahu Akbar -tarroista ja väitti tarroissa mainitun nettisivun sisältävän Isis-propagandaa, vaikka tosiasiassa osoite vie “Euroopan tulevaisuus” -nimiseen piilotettuun YouTube-videoon, joka varoittaa joukkomaahanmuuton vaaroista. Samaa Isis-propagandatarinaa hän kertoi myös paikalle tulleelle poliisipartiolle. Epäselväksi jäi, miten kukaan voi kuvitella saman henkilön liimaavan sekä Vastarintaliikkeen että Isisin tarroja.

Ilmeisesti aiempien tarrojen perusteella poliisit tuntuivat kovasti olettavan, että Vastarintaliikkeen jäsen oli paikalla vastustamassa islamia. Pikkukaupungin poliisit eivät myöskään ainakaan omien puheidensa perusteella olleet perillä edes siitä, mikä Vastarintaliike on ja toimiiko se kansallissosialismin puolesta vai sitä vastaan.

Vastarintaliikkeen jäsenellä ei ollut hallussaan muita kuin Vastarintaliikkeen tarroja eikä hän ollut tietoinen, kuka toisia tarroja on liimannut. Poliisit ottivat jäsenen henkilöllisyyden ylös, kyselivät tämän kotiosoitetta ja yrittivät turhaan udella, toimiiko Ikaalisten seudulla muita Vastarintaliikkeeseen kuuluvia. Tämän jälkeen jäsen sai jatkaa rauhassa materiaalin jakoa.

1 KOMMENTTI

Comments are closed.