Koti Uutisia Pohjoismaat Tiedote: PVL tulee pitämään toritapahtumia Almedalenissa

Tiedote: PVL tulee pitämään toritapahtumia Almedalenissa

2

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktivismi viime vuoden Almedalen-viikolla Ruotsissa oli erittäin onnistunutta, sillä valtava määrä ihmisiä oli näkemässä ja kuulemassa, kuinka järjestön aktivistit kohtasivat kohti Ruotsin täydellistä anarkiaa vievät poliitikot. Tästä syystä gotlantilaispoliitikot ovat halunneet estää Vastarintaliikkeen osallistumisen tapahtumaan tänä vuonna.

Poliisiviranomaiset ilmoittivat keskiviikkona, etteivät he aiokaan rikkoa perustuslakia estämällä Vastarintaliikettä puhumasta tulevalla Almedalen-viikolla. Björn Knutsson Tukholman poliisin oikeudellisesta osastosta kertoo poliisin tehneen päätöksen luvan myöntämisestä Vastarintaliikkeen toritapahtumille 5.–7. heinäkuuta kello 16–17.

– Emme saa päättää siitä, mitä mielipiteitä puhujanpaikalle aikova henkilö edustaa niin kauan kuin mielipiteet eivät ole laittomia kuten kiihottamista kansanryhmää vastaan tai kunhan ne eivät täytä jonkun muun rikoksen tunnusmerkistöä. Tämä on poliisin rooli asiassa, kommentoi Knutsson Aftonbladetille.

Nordfront oli yhteydessä Pär Öbergiin, joka on vastuussa Vastarintaliikkeen lupahakemuksesta ja joka on ollut yhteydessä poliisiin:

– Meillä on jo jonkin aikaa ollut etukäteistietoa siitä, että hyvin todennäköisesti saisimme puhua tapahtumassa. Tämän päivän ylösalaisin käännetyssä maailmassa ei kuitenkaan koskaan tiedä, mitä eteen tulee. Onkin erittäin hyvä uutinen, että tästä päätöksestä tuli virallinen, sanoo Öberg.

Olisiko Vastarintaliike ollut paikalla siitäkin huolimatta, mikäli poliisi ei olisi myöntänyt lupaa puhua Almedalenissa?

– Kyllä, olisimme sellaisesta päätöksestä huolimatta saapuneet paikalle ja levittäytyneet koko tapahtuma-alueelle. Meillä on nyt se etunamme, että kansalle on annettu tietyt kellonajat, jolloin he pääsevät kuulemaan, mitä meillä on sanottavanamme. Nyt odotan sitä, että ensimmäisenä tulee puhumaan liikkeen johtaja Simon Lindberg.

Onko sinulla jotain sanottavaa päätöksestä itkeville toimittajille ja poliitikoille?

– Kyllä on. Ei se ihan näin helppoa ole saada meitä hiljennetyiksi. Voitte sensuroida meitä sosiaalisissa medioissa ja olla antamatta meille puheenvuoroa omissa medioissanne. Oikeassa elämässä meitä onkin vaikeampaa saada hiljaisiksi, vaikka sitä yritätte.

Viime vuonna Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä tuli Almedalenin kirjoitetuin aihe. Tuolloin paikalla oli vain 30–40 liikkeen aktivistia, kun taas tänä vuonna paikalla tulee olemaan merkittävästi enemmän aktivistejamme, jäseniämme sekä muita kansallismielisiä.

Lähde: Nordfront

2 KOMMENTIT

Comments are closed.