Koti Uutisia Terroristi Salah Abdeslamin kannattajat mellakoivat Brysselissä

Terroristi Salah Abdeslamin kannattajat mellakoivat Brysselissä

0

UK_Salah_Abdeslam

Brysselissä sijaitsevan Molenbeekin lähiön asukkaiden ja poliisin välille on puhjennut yhteenottoja, sillä osa paikallisista on vihaisia “sankarinsa” Salah Abdeslamin perjantaisesta pidätyksestä. Silminnäkijöiden mukaan jännitteet lisääntyivät ja kärjistyivät, kun muslimien asuttaman ongelmalähiön nuoret alkoivat julistaa tukeaan Abdeslamille.

Mellakkapoliisi kutsuttiin paikalle hajottamaan väkijoukkoja, jotka kokoontuivat Brysselin esikaupunkialueen kaduille. Paikalliset asukkaat, joista monet olivat nuoria, heittelivät poliisia kohti esineitä, kuten pulloja ja kiviä. Välikohtauksesta otettu kuvamateriaali näyttää, kuinka suuret väkijoukot ovat vallanneet kadun, jolla Abdeslamin pidätykseen johtanut terroristiratsia tapahtui. Taustalta kuuluu huutoa ennen kuin esineitä alkaa lentää poliisia kohti.

Jännitteet ovat lisääntyneet Molenbeekin lähiössä sen jälkeen, kun se yhdistettiin Pariisin marraskuisiin terrori-iskuihin, joissa Isis tappoi 130 ihmistä. Useat Pariisin terroristit, kuten Abdeslam sekä terroristisolua johtanut Abdelhamid Abaaoud, tulivat pahamaineiselta alueelta, jota on kutsuttu Euroopan “jihadistien paratiisiksi”. Brysselissä sijaitseva lähiö, jonka asukkaista yli 80 prosenttia on muslimeja, oli terrorismiratsioiden kohteena myös Charlie Hebdoon kohdistuneen terrori-iskun jälkeen viime tammikuussa.

Belgian hallitus on vannonut pistävänsä ääriliikkeiden toiminnalle lopun Molenbeekissä, joka on ollut kansainvälisessä valokeilassa Pariisin verilöylyjen jälkeen.

Lähteet: Daily Express, MV-lehti