Koti Uutisia Syytteet Andreas Carlssonia vastaan nostetaan näillä hetkillä

Syytteet Andreas Carlssonia vastaan nostetaan näillä hetkillä

0
Andreas Carlsson.
Andreas Carlsson.

Ruotsalaisnationalisti Andreas Carlssonia epäillään tällä hetkellä äärivasemmistolaishäirikkö Showan Shattakin murhayrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä liittyen vuoden 2014 maaliskuun välikohtaukseen Möllevångenilla Malmössä. Tällöin kansallismielisten joukkoa määrällisesti suurempi äärivasemmistolaisjoukko hyökkäsi kansallismielisten kimppuun.

Tästä välikohtauksesta ovat saaneet alkunsa vasemmiston “Ta natten tillbaka” -mielenosoitukset (suom. “Otetaan yö takaisin”); tapaus sattui naistenpäivänä, ja pian ruotsalaisessa ja muidenkin maiden valtamediassa alettiin kirjoitella “natseista, jotka hyökkäsivät feministien kimppuun”. Sana “feministit” antaa kuitenkin väärän kuvan siitä, millainen joukkio kansallismielisillä oli vastassaan; todellisuudessa nämä olivat mukana tai Showan Shattakin tapaan koejäseniä väkivaltavasemmistolaisissa järjestöissä, kuten vielä tuolloin aktiivisessa Revolutionära Frontenissa.

Antifasistien suunnitelmat menivät myttyyn, kuten tavallista, kansallismielisten annettua samalla mitalla takaisin. Nyt tapauksen esitutkinta on valmistunut, ja syytteet tullaan nostamaan Carlssonia ja toista, 29-vuotiasta miestä, vastaan. “Tavoitteeni on nostaa syytteet ensi viikolla”, kommentoi syyttäjä Sofia Eilertsson Olsson.

Eilertsson Olsson pyysi maanantai-iltapäivällä viikon lisäaikaa Malmön käräjäoikeudelta syytteiden nostamiseen. Vaikka esitutkinta onkin suureksi osaksi valmis, Carlssonilla ja 29-vuotiaalla toisella miehellä on vielä mahdollisuus omiin huomautuksiin. He voivat myös pyytää tarkennuksia syytteistä. Syytteet on suunniteltu nostettavan viimeistään tiistaina 28. kesäkuuta.

Lähde: Nordfront.se