Koti Uutisia Suomi maailman toiseksi lupaavin kaivoskohde

Suomi maailman toiseksi lupaavin kaivoskohde

1

Kanadalainen Fraser Institute arvioi tuoreessa tutkimuksessaan Suomen maailman toiseksi houkuttelevimmaksi kaivoskohteeksi. Edessä on ainoastaan Kanadan Brunswick. Tutkimus kootaan 802 asiantuntijan mielipiteistä 93 maasta ja julkaistaan vuosittain. Ensimmäinen ilmestyi jo vuonna 1997.

Suomen korkea sijoitus listassa ei ole yllätys. Suomen maaperässä tapahtuva kaivostoiminta on vasta lastenkengissä verrattuna sitä muihin eurooppalaisiin maihin. Kaivostoimintaa täälläkin toki osataan, mutta suuri maa-alamme on mineraalien osalta vielä suhteellisen tuntematonta, pintaraapaisua lukuun ottamatta.

Ulkomaalaiset yhtiöt mellastavat jo Suomen maaperällä tuottoisasti, ainakin kullan osalta. Suomalaiset työntekijät raastavat mineraalin esiin palkkaa vastaan, ja itse tuote, siitä saatava hyödyke sekä kate valuvat puhtaasti ulkomaille.

Tulevaisuudessa saamme todistaa ulkomaalaisten yhtiöiden mellastamisen maaperässämme, ellei asialle saada aikaan muutosta. Korruptoituneet ja omahyväiset poliitikot myyvät mielihyvin oikeuksia kaivauksiin, kun vain summasta sovitaan. Köyhän Suomen kansan alla saattaa levätä uskomaton aarre, mutta nykykapitalistisella toiminnalla ja kierolla, epäisänmaallisella politiikalla tämä kaikki valuu ohi sormiemme välistä.

Kansallissosialisteina olemme sitä mieltä, että kaivostoiminta tulee kansallistaa, eikä ulkomaalaisilla yrityksillä ole maaperällemme mitään asiaa. Kaivostoiminnan tuotto sekä hyödyt tulee käyttää yksinomaan kansan sosiaalisia tarpeita varten.

 

Aiheesta muualla:

http://www.fraserinstitute.org/research-news/news/display.aspx?id=18046

 

1 KOMMENTTI

  1. Kaiken lisäksi poliitikot sijoittaneet omaisuuksia,esim Talvivaara…
    Yhtä sotkua luonnonsuojelu- näkökulmasta,ehdottaisin ns.aussi tyyliä suomeen ennen kuin on liian myöhäistä!

Comments are closed.