Koti Uutisia Suomi lisää ilmavalvontaa suurvaltojen liikkeiden vuoksi

Suomi lisää ilmavalvontaa suurvaltojen liikkeiden vuoksi

3

Karjalan lennoston komentaja, eversti Ossi Sivén sanoo, että ilmatilan valvontaa on lisätty Yhdysvaltain ja Venäjän sotakaluston liikuttelun vuoksi.

Yhdysvallat on siirtänyt omia hävittäjiään Puolaan ja Baltiaan, ja Venäjä puolestaan aloitti eilen suuren ilmasotaharjoituksen Suomen lähettyvillä. Harjoituksen on tarkoitus päättyä kuun lopulla. Kaksi viikkoa sitten Venäjä päätti avata uudestaan käytöstä poistetun sotilastukikohdan Alakurtissa Sallan itäpuolella lähellä Suomen-vastaista rajaa.

Eversti Ossi Sivénin mukaan ilmavalvonnan lisääminen on varmistuskeino, eikä Suomella ole aihetta isompaan huoleen. Pääesikunnan viestintäjohtaja, eversti Mika Kalliomaa taas totesi, ettei rajojen lähellä ole meneillään sellaista toimintaa, joka edellyttäisi Suomessa erityistoimia tai valmiuden kohottamista.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

 1. Karu totuus on, että venäläisillä on enemmmän ja ainakin yhtä hyviä hävittäjiä kuin Hornetit. Mahdollisesti jopa parempia?

  • Onhan niillä. Sukhoit pyyhkäisee F-sarjalaisia mennen tulle joka mitta-asteikolla. Viime kesänä oli Suomen sotilas 3/2013 numerossa vertailu hävittäjistä. Ikävä todeta mutta Sukhoit ja MIG:it pesasee Suomen nykyisen- ja suunnitellun kaluston mennen tullen. Kaiken lisäksi niiden hankintahinta on edullisempi ja lentotuntihinta todella paljon edullisempi kuin nykyisen kaluston. Lisälaitteitakin on sellaisia, joita ei lännellä ole. Jos nyt minä päättäisin tulevista hävittäjähankinnoista niin valinta olisi joko Sukhoi tai MIG. Maa voidaan puolustaa paljon pienemmällä rahalla ja kaikki varusteet ovat hinnoittelultaan ihan toista luokkaa kuin muissa.

   Mutta, ei pidä unohtaa Itä-Suomen tiettyä tavoittellisuutta:

   http://fi10.eu.apcdn.com/full/112848.jpg

   Tahto vie läpi vaikka harmaan kiven.

 2. Toivottavasti tästä Venäjän asevoimien aktivoitumisesta ja Ukrainan kriisistä olisi hyötyä vaikka siltä osin, että esimerkiksi kertausharjoitusmäärärahoja nostettaisiin radikaalisti.

Comments are closed.