Koti Uutisia Ulkomaat Suomen kansalainen pidätetty Isossa-Britanniassa

Suomen kansalainen pidätetty Isossa-Britanniassa

8

Suur-Lontoon poliisi on pidättänyt Heathrow’n lentokentällä sunnuntaina myöhään illalla 29-vuotiaan miehen, joka on Suomen kansalainen. Miestä epäillään terroristisen teon valmistelusta. Poliisin mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan lentokentällä tehty rikos. Miehen jatkolennon lähtöpaikkaa tai määränpäätä ei ole julkistettu.

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Juhana Tuunanen ja Suomen suojelupoliisin viestintäasiantuntija Verna Leinonen ovat vahvistaneet tapauksen olevan heillä tiedossa. Nyt Supo ja brittiviranomaiset tekevät yhteistyötä, mutta mitään yksityiskohtia kyseessä olevasta Suomen kansalaisesta ei ole julkistettu.

Leinonen ei kommentoinut Helsingin Sanomien haastattelussa, asuiko miesepäilty Suomessa tai onko hän Supolle entuudestaan tuttu.

Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat

8 KOMMENTIT

 1. Tässä kohtaa mietin “suomaalisuutta”. Suomen kansalainen tuskin lähtisi tekemään mitään terroritekoa isoon britaniaan ellei ole kääntynyt muslimiksi tai ole viher-vasemmiston edustaja joka haluaa todistaa että “raiskaahan se suomalainenkin”.

  Odotellaan nyt vielä värikarttoja ja lisätietoja. Mutta harvinaisena pitäisin jos olisi kristitty suomalainen.

  • terroriseeraavat suomalaisetkin – uutinen todistaa! t. borje

  • Kohtahan myös kansallismielisistä ulkomaille matkustavista väitetään samaa ilman todisteita ja oikeasti vain väärä vakaumus onkin terrorismia muka. Ei voida enää luottaa mihinkään. Ja jos on islamisti, niin silti voi olla, että ei ole olemassakaan tai on pidätys ihan vain hysterian luomiseksi tai siis satutarina

 2. Näen jo sieluni silmin, mitä olisi voinut tapahtua, elleivät Britannian viranomaiset olisi noin tehokkaita. Kuvitelkaa pellavapäinen miesoletettu “Matti” ryntäämässä Harrods:lle räjähdevyöhön sonnustautuneena ja kiljumassa kurkku suorana “Jahve akbar”

 3. Terroristisen teon valmistelusta otettu kiinni eli “vihapuheen” valmistelusta? Tai sitten kyseessä on ählämi jolla on Suomen kansalaisuus.

 4. Jahas, “kultamuna” aikoi “kuoriutua” Isossa-Britanniassa.
  “Suomalainen”?!?!?

  Sarjasamme suvakin logiikkaa:
  “Pelasti Isossa-Britanniassa lapsiperheen palavasta talosta!” …. Somalialainen.

Comments are closed.