Koti Uutisia Suomen juutalaisjohtaja: ”Antisemitismiä!”

Suomen juutalaisjohtaja: ”Antisemitismiä!”

1

Helsingin juutalaisseurakunnan entinen johtaja Gideon Bolotowsky arvosteli suomalaisia helsinkiläisessä vihapuheseminaarissa. Bolotowsky hyökkäsi sanallisesti vasemmistolaispoliitikko Paavo Arhinmäen kimppuun ja kutsui tätä antisemitistiksi hänen marraskuussa 2011 esittämiensä näkemysten vuoksi. Tuolloin Arhinmäki oli YLE:n Pressiklubi-ohjelmassa todennut, että sionistisella Natolla on varsin vähän mielenkiintoa puuttua juutalaisvaltio Israelin rikoksiin. Arhinmäki viittasi esimerkiksi Israelin valtion toteuttamaan Gazan kansanmurhaan, johon Nato ei nähnyt tarpeelliseksi puuttua.

 

Suomalaisessa rahamaailmassa tunnettu Bolotowsky ripitti sionismin vastustajia muistuttamalla juutalaisten oletetusta holokaustista toisessa maailmansodassa. Bolotowsky antoi ymmärtää, ettei “kansanmurhan jälkeläisistä” – juutalaisista – yksinkertaisesti voi tulla kansanmurhaajia historiansa vuoksi. Järkyttävä historia on muovannut Israelin kansasta erehtymättömän ja rauhaa rakastavan.

Bolotowskyn mukaan Arhinmäen Israel-kritiikki on erityisen ongelmallista siksikin, että tämä istuu tällä hetkellä ministerin paikalla. Monien mielestä on kestämätön ajatus, että korkeassa asemassa olevat eurooppalaispoliitikot antaisivat poikkipuisia kommentteja sionistien toiminnasta.

Gideon Bolotowsky on sijoitustutkimusyhtiö OsakeTieto FSMI Oy:n toimitusjohtaja. Hän on kuulunut myös useiden Suomessa ja ulkomailla toimivien yritysten hallituksiin ja omistajiin.

Holokaustipuhe on ollut erityisen edullista Israelin valtiolle, sillä esimerkiksi Saksa maksaa sille edelleen tukimaksuja väitetyn kansanmurhan vuoksi. Eurooppalaisten väitetyt rikokset juutalaisväestöä vastaan ovatkin paradoksaalisesti mahdollistaneet vahvan sionistipolitiikan synnyn.

1 KOMMENTTI

Comments are closed.