Koti Uutisia Kotimaa Suomalaisten syntyvyys jatkaa laskuaan

Suomalaisten syntyvyys jatkaa laskuaan

27

Tilastokeskuksen mukaan syntyvyys on tänä vuonna jäämässä alimmilleen sitten vuoden 1900, jolloin tilastoa aloitettiin pitää. Tammikuusta syyskuuhun lapsia on syntynyt Suomessa yli 2 000 vähemmän kuin edellisvuonna.

Väestöliiton Anna Rothkirchin mukaan syypäinä ovat taloudellinen epävarmuus ja kulttuurin muuttuminen. Rothkirchin mielestä vapaaehtoisesti lapsettomat eivät itsessään ole ongelma vaan perheet, jotka haluavat lapsia mutta jotka pitkittävät lasten hankkimista liian pitkään. Syitä lasten hankkimisen lykkäämiselle voivat olla opiskelut ja taloudellisen tilanteen varmistaminen. Rothkirch myös kehottaa työnantajia ymmärtämään, että kansantalous tarvitsee lapsia.

Samaan aikaan kun Pohjoismaissa ja Euroopassa ylipäätään syntyvyys jatkaa laskuaan, kehitysmaissa syntyvyys jatkaa nousuaan.

Lähde: Yle

Aiheeseen liittyen: Synnytyssairaaloiden määrä laskussa.

27 KOMMENTIT

 1. No tämä ongelma saadaan “ratkaistua” suurella määrällä “rikastajia” Afrikasta ja Lähi-idästä. 🙂

 2. Ei työnantajien tarvitse “ymmärtää” ihmisten yksityistä elämää, se ei kuulu heille vaan vain yksilöllinen työpanos.
  Eiköhän ymmärrystä ja vikaa pitäisi etsiiä jostain muualta, vaikka ministereiden ja hallituksen tekemistä huononnuksista, hyvinvointitalouden alasajosta?
  Nyt läpivetävä korttitalo ei kauaa pystyssä tule pysymään, niin vetelälle ja rangattomalle pohjalle se on rakennettu.

 3. Masentavaa luettavaa, mutta nämä lukemat täysin heijastavat täysin yhteiskunnan rappiotilaa. Suomalaisperheitä ei haluta tukea, mutta halpoja maahantunkeutujia kyllä. Sairas marxistinen “viihde”kulttuuri ja media kertoo vain kauhutarinoita perhe-elämästä ja äitiydestä sekä ylistää irtosuhteita ja “biletyskulttuuria”, tämän näen suoraan tuttavapiirissä… Perinteisen perheen olot halutaan tehdä mahdollisimman tukaliksi ja hukuttaa nämä perheet velkoihin ja sitä myöten jatkuvaan stressiin, ahdistukseen ja masennukseen, tämä näkyy suoraan kasvatuksessa ja perheen yleisessä hyvinvoinnissa, alkoholismi ja muut päihteet sekä fyysinen että henkinen väkivalta ottavat isompaa osuutta päivittäisestä elämästä.

  Pääasia tässä vaiheessa on, ettei tule milloinkaan luovuttaa. Nämä lukemat tullaan kääntämään nousuun, olen varma siitä. Taistelu jatkuu, voitto tai kuolema!

 4. Luonto ottaa ja antaa, mitä turhaan lapsia vääntämään hiki hatussa, kun tuskin rahat riittää edes itselleen.

 5. Suomessa alkavat nuo fertiilit naiset olemaan, juurikin vihervasemmistolaisen ja/tai liberaalin maailmankuvan omaavia, jotka aiheuttavat allekirjoittaneessa haluttomuutta ja inhoreaktioita… Jos jostain löytyisi oikean ideologian omaava vaalia neito, niin vuorenvarmasti täyttäisin velvollisuuteni Suomen väestöpohjan ylläpidossa 😀

  • PVL:n mielenosoituksissa olen nähnyt useita oikeata ideologiaa vaalivia ihania naisia ja tyttöjä. Luonnon Lakien mukaan se on miehen tehtävä tarjoutua aviomieheksi seuraavaksi 50 vuodeksi; nainen taas tekee päätöksensä hyväksyykö hän vai ei tätä miestä aviomiehekseen.

   Naimaton PVL-mies, joka salaa ihailee, mutta ei kosi naimatonta PVL-naista tekee a) rikoksen ja b) elämänsä virheen.

 6. Telluksen kannalta väkimäärän väheneminen on vain hyvä asia. Kannattaa muistaa, että Suomenkin väkiluku on kasvannut moninkertaiseksi lyhyessä ajassa, vasta teollistumisen aikana. Uutinen olisi jopa erinomainen, jos tänne ei rahdattaisi holtittomasti sikiäviä kehitysmaalaisia pitämään korviketoiminnoille ja liikakulutukselle perustuvan ”hyvinvointiyhteiskunnan” rattaita käynnissä.

  Voi vain toivoa, että laskeva syntyvyys osaltaan vähentää kansalle epäkelpoa ainesta.

 7. Valitettavasti se ei mene noin…. Kouluttamattomat, sekä yhteiskunnan alimmat kerrokset lisääntyvät enemmän. Yhteiskunnan tukiin turvautuvat voivat tehdä sen vailla huolenhäivää ja ilman mitään harkintaa ja kenen kanssa tahansa. Jos on nälkä KELA/sossu auttaa jos ei pärjää, lapset voidaan ottaa huostaan ja kenties sijoittaa uudestaan…ja hei…ainahan voi tehdä uusia, kun fatta kustantaa..

  Koulutettu ja vastuuntuntoinen väestönosa hankkii koulutuksen, työpaikan ja ehkä oman asunnon…kello tikittää…sitten jossain rakosessa on EHKÄ lapsen aika, jos hyvin käy jopa toisenkin.

  Yhteiskunta on ajettu, niin perhekielteiseksi, ettei kunnollisella väestönosalla ole suuria mahdollisuuksia hankkia perhettä “ajoissa” Ensisynnyttäjien keski-ikä nousee kokoajan..

  Sensijaan roskaväki ja maahantunkeutujat voivat ihan huoletta lisääntyä, koska heitä ei “kahlitse vastuuntunto, tai omanarvontunto

  • Mitkä ja kenen kriteerein määritellään roskaväki ja kunnollinen väki, kuulostaa vuoden -18 luokkajaolta jonkin verran, noin suoralta kädeltä.
   Kunnollinen väki vaikuttaa juuri uraohjuksilta, jotka ovat suurimmilta osin täynnä sitä itseään, eteenpäin mennään kieli ruskeana ja selkä notkeana. Kuitenkin se on heidän tietoinen ja hedonistinen valintansa, kyllähän lukeneet sen “ymmärtävät”.

   • Roskaväellä tarkoitin maahantunkeutujien ohella lähinnä vain tulonsiirroilla eleleviä. “Kunnollisella” tarkoitin itse itsensä, sekä perheensä elättäviä, joista iso osa ei kuulu “hedonisteihin” Toki mainittuja uraohjuksia ja materianpalvojiakin löytyy, mutta puhuin ihmisistä, jotka elättävät itsensä, ovat hyödyksi maalleen ja omaavat edes rahtusen kunniantuntoa, eivätkä sossurahalla ala rakentamaan suurperhettä.

    • Jos teet työtä – työpanoksellasi sinä vahvistat ihmisvastaista Järjestlemää joka työpäivä. Sellainen on paradoksi kun ihminen on osa ihmisvastaista Järjestelmää.

     • Milläs Leo maksaa jokapäiväisen leipänsä? Firman luottokortilla? Josko IRA sellaisia tarjoaa.

    • Kiitän selvennyksestä.
     Tosi, hyvin suuri joukko elättää perheensä puolisonsa kanssa itse.
     Sossurahalla ei muut kuin mustilaiset ja mutiaiset elätä suurperhettä.
     Kantaväestöllä on riesanaan pentutehtailijat, jotka nostavat niin sosiaali-kuin elatusapua, tarkoituksenaan välttää työ/ opiskelu raskaudella.

   • Laskettaisiinkohan mut roskaväeksi, kun mulla lukihäiriö? Enemmän miellän roskaväeksi ne, joilla ei ole motivaatiota työhön ja koulutukseen eikä välttämättä osata edes itsestään huolehtia. Näillä roskaväkeen kuuluvilla ei välttämättä ole mitään vammaa tai lukihäiriötä kuten mulla, mutta elämänhallinnassa voi olla jotain ongelmia. Enkä tarkoita sitä, että pitäisi olla suuren yrityksen johtaja ollakseen parempi vanhempi. Kylläpä olen kohdannut niitä ylimielisiä niissä, joilla on solmiot ja kravaatit kaulassa. Itse oon taas opiskellut ammattiin ja nyt amk:ssa, mutta mulla on kuitenkin sydäntä, älyä ja viisautta. Itse lupaan että mä ja mies maksetaan itse lysti me emmekä heittäydy avuttomiksi ja huuda yhteiskuntaa apuun.

    • Daria, sinua ei lasketa roskaväeksi.
     Roskaväki on anarkistit ja antifa, jimi karttuset yms. Järjestelmän uhrit.

     Mutta kun nykyinen yhteiskunnallinen Järjestelmä on ihmisvastainen, niin toiminta joka heikentään Järjestelmän ei ole paha. Miten aikaisempi tulee romahdus, siten enemmän on pelastautumisen mahdollisuudet. Joten mikäli voit tavalla tai toisella ohjata resurssit Järjestelmältä pois – siten suurempi on sinun panoksesi voiton edistämiseksi. Ja päinvastoin – miten ahkerampi ja nöyrämpi työntekijä olet – siten enemmän pitkität Järjestelmän olemassa olon.

     Opiskele, kouluttaudu, tutki, kehitä itseään niin paljon kun voit, osallistu KS-vastarintaan – aina niin, että tuotat Järjestelmälle tappiota.

     • Teoriasi ontuu yhtä pahasti kuin oikeinkirjoituksesi; Järjestelmälle tuotetaan tappiota ryhtymällä sosiaalipummiksi. Eli jokseenkin kaikki matut, mannet sun muut ovat tämän perusteella oikealla asialla.

      Jos kaikki kansallismieliset ryhtyvät elämään sosiaalituilla, ei liikkeen tulevaisuus näytä kovinkaan ruusuiselta. Isokaan porukka täysin persaukisia kansallissosialisteja tuskin onnistuu saamaan mielipiteitä puolelleen, jos väestö mieltää Aatteen kannattajat työtä vieroksuviksi ja laiskoiksi siivelläeläjiksi.

      Jos taas saadaan valtaväestö seuraamaan tätä “romahduksen ja pelastuksen tietä”, ollaan saatettu kansakunta vararikkoon ja kyky huolehtia yhteiskunnasta on laskenut nollaan, jolloinka koko maa ja kansa on kypsä hedelmä poimittavaksi, “pelastettavaksi”.

      Leon aatesuunnan tuntien se pelastus mitä hän tarkoittaa, tulee itärajan yli eikä paljon kysele pelastuksen tarvetta tai pelastettavien mielipiteitä. Eihän tuo niitä ole kysellyt muuallakaan.

     • Älä puhu minun puolestani. Minä kyllä esitän omat ajatukset aivan itse.

      Sosiaalipummit, matut ja muuta epäsosiaaliset ainekset kyllä edistävät muutosta enemmän kuin ahkerat nöyrät työntekijät. Muutos tapahtuu vasta romahduksen kautta, kun nöyrät lampaat ahkerat suomalaiset työntekijät (nk “yhteiskunnan selkäranka”) jonakin päivänä ymmärtävät miten ne on kusetettu, kytkevät aivonsa päälle – ja nousevat vastarintaan.

      Ja se on tyhmä johtopäätös että “kaikkien kansallismielisten” tulee ryhtyä sosiaalipummeiksi. Kuten Hitlerin ei tarvitse itse tehdä 4 kpl lapsia (ja uhrata siihen kaikki voimansa) jotta Saksan väestön kasvu olisi varmistettu; sen sijaan Hitlerin poliittisen taistelun ansiosta koko 75 miljoonaisen kansan syntyvyys oli noussut huomattavasti kun kansa alkoi taas uksoa tulevaisuuteen – ja syntyivät miljoonat lapset.

      Jos PVLn aktivistit/johtajat olisivat kokopäivä-PVL-työssä se olisi erinoimaista työpanosta. Paljon parempi kuin jos aktivisti/johto olisivat töissä jotta lampaat sanoisivat myötämielisesti: “Bee-e-e-e, nuo ovat ahkeriä kuten mee-e-e-e!”

      Tämä nykyinen kansakunta on valmiiksi bankrotti ja vararikossa. Ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa tämä totuus tulee esiin koko karmudessaan (nyt vain kaikki talousmittarit ovat punaisella). Ja kaikki ne suomalaiset, jotka eivät nouse kansallissosialismia tukemaan tavalla tai toisella – ne eivät ansaitse palastautumista, se on vain näin että lampaille vapaus ei kuulu.

      Vääristelet myös Leon sanoman kun yrität ironisoda itärajan takana olevasta pelastuksesta.
      Leon sanoma on tämä: mikäli Suomessa tulee kansallissosialistinen – välittömästi “Länsi” asettaa KS Suomi totaaliseen kauppasaartoon ja drakoniset pakotteet. NATOn sotalaivat ketkaisevat merikulkureitit. Katso Suomen kartta jotta ymmärtäisit. Ainoa taho, joka niin halutessa, voisi toimittaa KS-Suomelle elintärkeät ruokatarviikkeet, polttoaineet, energian, koneet, aseet yms. ja joka voisi ostaa suomalaiset tuotteet tai sallia transit-liikenteen oman maaperän kautta – on Venäjä. Siksi Leo kehottaakin nähdä tämän “ison kuvan” ja ymmärtämään, että suurvallan naapurina olo ei ole kiva jos suhteet ko. suurvallan kanssa on pilattu (F’F tapaan). Suomen maatieteellinen asema on objektiivinen realiteetti eikä mikään “sosiaalinen konstruktio”. Siksi pienempi kansakunnan on otettava huomioon isompi naapurin toivot/pelot jotta sopuun voisi päästää joillakin lehmäkaupoilla. Koska jos tässä epäonnistutaan ja Venäjä liittyy “Lännen” saartoon ja pakotteisiin sitten mahdollisuutta voittoon ei ole. Jos Venäjä pysyy vähintään neutraalisena kauppakumppaninan – mahdollisuus voittoon on olemassa. Tämä on Leon sanoma.

     • Leon kanssa samaa mieltä tuosta uhasta, se tulee lännestä ja se on jo täällä tehnyt tuhojaan vuosikymmenen ellei toisenkin, valmistellut hyvin asiat itselleen.
      Itäpuolella taasen ei todellakaan ole juuri intressejä suomen suhteen ja heidän kannaltaan ainoa uhka on juuri länsi sekä naton laajeneminen sopimusten vastaisesti “iholle”.

     • Taloudellinen uhka tulee lännestä, sotilaallinen idästä ja niiden väliin tarvitaan juurikin Pohjoismaiden muodostama yhteistyöryhmä, kutsuttakoon sitä sitten miksi hyvänsä. Sen verta usein on Venäjän toimesta väläyteltyniin teoriassa kuin käytännössä “kansalaisten auttamista sotilasvoimin ulkomailla”, että se täytyy jokaisen täyspäisen ottaa huomioon maassa, jossa Venäjän kansalaisia alkaa olla kohta 40 000 ja siihen kaksoiskansalaiset päälle..

      NATOn kannattajat haluavat sinne ja heti, kun taas Putinistien mielestä Suomen pitäisi muodostaa liittovaltio Venäjän kanssa. Kumpikaan ei ajatuksena kiihota.

      NATO on jo laajentunut Venäjän iholle Latvian ja Eestin kautta, yhteistä rajaa n. 600 km. Putinistien usein hokema väite Suomen liittymisestä vaarantavan Pietarin, kun sinne on rajalta vain 160 km. Niin on Eestin Rakverestäkin ja ainakaan vielä ei sieltä ole hyökätty.

      Voisiko joku Leoista vielä selittää, millä tavoin naapurisuhteet ovat pilalla F’F tapaan, jos ne pidetään nykyisellä tasolla poistamatta rajaa ja puolustusvalmiutta? Tehän sitä olette yhtenä hetkenä tunkemassa Suomea Venäjän syliin ja toisaalla taas selittämässä, kuinka se on ainoa toivo niin valkoisille kuin kansallismielisille koko maailmassa.

      Älkää yrittäkö tunkea väliin NATOa, koska en ole väittänyt, että siihen olisi liityttävä, vaan olen aina painottanut Pohjoismaista yhteistyötä. Pohjoismaat eivät ole NATO, enkä laske Venäjää pohjoismaaksi.

 8. Yksi ongelma on myös tämä kun ihmisille ei enää riitä että perheesi saa katon pään päälle, ruuan pöytään ja vaatteet niskaan, näihin tuet riittävät vaikkakin juuri ja juuri ja se ei ole oikein. Vaan pitää olla joka huoneessa oma taulutöllö, pitää olla joka lapsella uudet rattaat ja vaatteet pitää olla jotain muotipaskaa eikä osata käydä kirpparilla tai kierrättää sisarusten vaatteita. Se että kuulut köyhyysrajaan ei tee sinusta huonoa ihmistä tai huonoa vanhempaa. Se että perheesi elää hyvää ja onnellista elämää on se juttu ei materia! Nykyään ihmiset arvostavat aivan vääriä asioita. Totta on myös se että tämä nykyinen systeemi ei tue tarpeeksi hyvin lapsiperheitä.

  • Tuo on aivan totta.
   Systeemi on mennyt vinksalleen ja siitä on tehty tulokoukutin ennemmin kuin kannustin.
   Ennen kaikkea työn välttelijät oivat hoksanneet ja ynnänneet, ettei tarvitsekaan mennä töihin kun vain oikean määrän mukuloita pitää ruodussa jolloin tulot sosiaalista on taattu.
   Myös nämä pentutehtailijat ovat laskeneet tämän varaan sekä siihen että saavat rajattomasti pumpata toiselta osapuolelta tuloja vetoamalla velvollisuuteen, mutta harvoin raha menee kuitenkaan lapsen hyväksi, samalla itse ei hoideta velvoitteita lapsen ja etävanhemman kesken, lastenvlvonta vielä jhiljaa allekirjoittaa tällaisen väärinkäytöksen.
   Omasta mielestäni lapsilisä pitäisi raakasti leikata, mutta samalla työtulon verotuksessa ottaa huomioon huollettavien määrä ja ikä, tällöin helpotus kohdentuisi oikeudenmukaisemmin.

   • Niin pitkään kuin rahan luomisen oikeus on yksityisillä pankeilla – kaikki “parannus”ehdotuksia ovat täysin turhia ja voivat vain pitkittää nykyisen Järjestelmän kestoa. Pikainen, raju, jyrkkä romahdus – se vasta [potentiaalisesti] voi herättää kansan.
    Jos muutoksen vauhti on 2-3% vuodessa – kansa sopeutuu siihen eikä nouse vastarintaan.

    • Itäblokista muutokset % oli nollia vuosista ja juuri siksitakia kansa nousivat kapinoimisiin… 😉

     • Tästäkään et tiedä mitään.
      Marxilaisen talouden loppuvaiheessa prosentit olivat valtavan isot, ja miinusmerkkiset.

      -2…3% vuodessa ei pakota kapinointiin vaan jokainen pyrkii sopeutumiseen.

      Vasta kun elintaso tippuu vuodessa 50…80% – silloin nousee massiivinen vastustaminen kaikkialla. Kuten pirullinen Lenin sanoi aivan oikein milloin vallankumouksellinen tilanne syntyy: “Kun ylhäisö ei voi jatkaa vanhaan malliin, ja alhaiso ei halua“.

     • Hyvin ymmärsit Olginon murretta! Se oli pelkkä testi, jota myös tosikon vedätykseksi voi kutsua. Vaan siitäkään sinä et ymmärrä mitään…

Comments are closed.