Koti Uutisia Kotimaa Suomen alhainen syntyvyys näkyy synnytyssairaaloiden määrän laskussa

Suomen alhainen syntyvyys näkyy synnytyssairaaloiden määrän laskussa

7

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ennakkotietojen mukaan Suomessa syntyi 50 858 lasta vuonna 2017, mikä on pienin määrä 150 vuoteen. Edellisen kerran näin vähän vauvoja on syntynyt 1860-luvun loppupuolen nälkävuosina. Myös Tilastokeskuksen toukokuussa julkaisemassa tutkimuksessa on kerrottu suomalaisten laskevasta syntyvyydestä seitsemän viime vuoden aikana.

Nyt alhainen syntyvyys näkyy myös synnytyssairaaloiden määrän laskussa. Tällä hetkellä Suomessa on 24 synnytyssairaalaa, joista kuudessa sairaalassa oli viime vuonna alle tuhat synnytystä, mikä on sosiaali- ja terveysministeriön asettama raja synnytystoiminnalle.

Suurin osa syntyvyydestä keskittyi Etelä-Suomen ja pääkaupunkiseudun synnytyssairaaloihin. Viime vuonna Helsingin Naistenklinikalla oli eniten synnytyksiä eli lähes 6 000. Vähiten synnytyksiä oli Ahvenanmaalla ja Pohjois-Suomessa. Myös kahden sairaalan synnytystoiminta lopetettiin.

– Kaikissa Pohjoismaissa synnytyksiä keskitetään, mutta Suomessa kehitys on ollut hyvin nopeaa. Vuonna 1991 Suomessa oli vielä 49 synnytyssairaalaa, THL:n tutkimusprofessori kertoo.

Lähteet: Iltalehti, THL

7 KOMMENTIT

 1. Tätä samaa uutista pohdin yhdessä sen tiedon kanssa että esim. Pirkanmaalla neljän vuoden syntyvyyden keskiarvo oli alle 1.3 lasta/nainen. Ja kun mennään rajan 1.3 alapuolelle, niin siitä ei ole paluuta. Tämä tarkoittaa että pirkanmaalaiset kuolevat sukupuuttoon. Hämeeseen tulee suuri tyjiö joka täytyy muualta tulevilla kansalaisilla. Toivottavasti suomalaisilla.

  On mielenkiintoista nähdä miten ja missäv aiheessa asetelma muuttuu pääkaupunkiseudun ja esim. pirkanmaan tai Turun seudun välillä. Nythän pääkaupunkiseutu vetää puoleensa yhä ihmisiä. Mutta missä vaiheessa muuttoliike vaihtaa suuntaa? Muuttoliikenne pääkaupunkiseudulle alkoi -90 luvun alussa jolloin sinne virtasi korkeasti kooulutettuja yli 30 vuotiaita. Palaavatko ihmiset kotikonnuilleen eläkepäiville? Sitä voisi uumoilla kun katsoo noita jokaperjantaisia autojonoja pois pääkaupunkiseudulta ja sunnuntaina takaisin.

  Sanotaanko nyt niin että “Ei hyvältä näytä”.

 2. Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi syntyvyydenlisääjäksi sillä ehdolla, että saan itse valita kohteet… 👱‍♀️

  • Ja osallistunet kasvatukseen sekä taloudellisiin kustannuksiin kuten olettaa saattaa, niinhän?

   Siinä vaiheessa kun saksalaiset naiset aiottiin steriloida ja näytti siltä että sota loppuu, muodostui kunnia-asiaksi saattaa maailmaan lapsia ilman avioliittoakin. Isänmaalliseksi teoksi katsottiin varsinkin upseerin kanssa tehty avioton lapsi, lehtolapsi. Upseerit kun olivat geneettisesti jo valikoituneempaa osaa kansasta ja siksi heidän geeninsä piti saada jatkumaan tulevaisuudessakin. Tietämättään amerikkalaiset, englantilaiset, ranskalaiset ja neuvostoliittolaiset tekivät palveluksen Saksalle.

   Toivottavasti suomalaistenkin geeniperimä saadaan valikoituneemmaksi. Tavalla tai toisella. Mutta nyt Lentävä Suomalainen voi pitää pienen mainospuheen avuistaan. Olkaa hyvä…

   • Kelpaako itse kirjoitettu ansioluettelo jos siinä on vaikkapa parikymmentä naarasta suosoittelijoina vai pitääkö olla lääkärintodistus? Sellainen jossa todetaan jotta “oho! 🤩..” ja määritellään sperman määrä, laatu ja siittiöiden koko sekä nopeus?

    Ai hitto että tosikoiden kanssa saa usein hyvät naurut… 😂 .. 🤣 .. 😇

 3. Onko Suomen syntyvyys alhainen?

  — Alhainen verrattuna mihin?
  — Siis sodan jälkeiseen syntyvyyteen!
  — Oliko sodan jälkeinen väestön kasvu normaalilla tasolla vaiko tavallista korkeampi?
  — Oliko se siihen asti siis epätavallisen alhainen?

  Ei ole olemassa mitään objektiivista arvoa alhaiselle, normaalille ja korkealle syntyvyydelle. Ei myöskään sille, mikä on oikea väestömäärä Suomelle.

  Tällaiset väitteet ovat poliittisia mielipiteitä ja niiden esittäminen totuuksina on PIILOPROPAGANDAA.

  Tässä uutisessa on propagandaa piiloväite, että “suomen syntyvyys on alhainen”.

  — Jos poliitikko väittää, että kaupungin väestön on kasvettava N% vuodessa, kannattaa kysyä, mikä on poliittisesti oikea väestön määrä, johon pitää pyrkiä?
  — Esimerkkinä Kemi, 21’218 asukasta. Jos halutaan väestön kasvavan 2% vuodessa, tarkoittaa se, että väestö kaksinkertaistuu 35 vuoden välein, että Kemissä asuu tuhannen vuoden päästä 8’450’379’378’882 asukasta. (≈ 28 × the number of stars in our galaxy.) Sekö on tavoitteemme?
  https://www.wolframalpha.com/input/?i=1.02%5E1000*21218

  Eikö meille riitä, että Suomi on kaukainen maa pohjoisessa, jossa asuu vähälukuinen mutta vauras kansa?

  • Alhainen verrattuna edellisiin 150 vuoteen. Etkö ymmärrä lukemaasi?
   “– pienin määrä 150 vuoteen. Edellisen kerran näin vähän vauvoja on syntynyt 1860-luvun loppupuolen nälkävuosina.”

Comments are closed.