Koti Uutisia “Sukupuolet” hämmentävät Facebookia

“Sukupuolet” hämmentävät Facebookia

4

Viihdeuutiset

VIIHDEUUTISET Nykyään maailmassa on ihmisiä, joiden mukaan perinteiset sukupuolimäärittelyt ovat liian rajoittuneita eivätkä vastaa kaikkien sukupuolia, sillä heidän mukaansa on paljon enemmän sukupuolia kuin pelkästään mies tai nainen. Yhteisöpalvelu Facebook vastasi viime vuonna näiden ihmisten kutsuun julkaisemalla amerikkalaisessa versiossa käyttäjilleen mahdollisuuden valita “mukautetun” sukupuolen.

Vaihtoehto “mukautettu” jakautuu lähes 50:een eri alakategoriaan kuten “transihminen”, “yksisukupuolinen”, “hermafrodiitti”, “transnainen”, “transmies” ja “ei mikään näistä”. Käyttäjät voivat myös valita, millä pronominilla he haluavat itseään kutsuttavan: he/his, she/her tai “sukupuolineutraali” they/their.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että LGBT-ihmisille jopa 50 eri sukupuolimääritelmää on liian rajoittavaa. Ratkaisuksi ongelmaan Facebookin amerikkalainen versio tarjoaa jatkossa käyttäjilleen mahdollisuuden määritellä itse oman “sukupuoli-identiteettinsä”, jota ei tarvitse valita olemassa olevalta listalta. “Tiedostamme, että joillekin ihmisille on haastavaa jakaa heidän todellinen sukupuoli-identiteettinsä muiden kanssa, joten tämä uusi asetus antaa ihmisille mahdollisuuden ilmaista itseään autenttisella tavalla”, Facebookin monimuotoisuus-sivuilla kerrotaan.

Hämmentävien sukupuoli-identiteettien maailmassa voi välillä tulla odottamattomia koomisia käänteitä. Esimerkiksi viime syksynä The New York Times kirjoitti amerikkalaisesta sukupuoltaan vaihtaneesta naisesta, joka ei voinut työskennellä tyttökoulun monimuotoisuusjohtajana, koska häntä ei sukupuoltaan vaihtaneena enää luokiteltu naiseksi, vaikka hakiessaan kouluun hän sanoi olevansa nainen. Timothy Boatwright olisi halunnut olla koulun monikulttuurisuuskoordinaattori.

Kenties näemme vielä tulevaisuudessa “vaihtelevan sukupuolen”, jonka henkilö voi määritellä aina uudelleen tilanteeseen sopivaksi.

Lähteet: RT, Daily Stormer, The New York Times

4 KOMMENTIT

  1. Tää on kunnon viihdettä. Lähinnä se, kuinka tää porukka reagoi kun erehtyy sanomaan sukupuolella, jolta näyttää.

  2. Mites sitten kun sukupuolikiintiöt tulevat peliin? Taitaa silloin rajoittavatkin määritelmät kelvata.

  3. Tästä on keretty leikkiä laskea Facebookissa. Eräs tuttava ok laittamassa sukupuolekseen “memer” internetin meemi-ilmiön mukaan 😀

Comments are closed.