Koti Uutisia Facebook asettuu sukupuolineutraaliuden taakse

Facebook asettuu sukupuolineutraaliuden taakse

0

UK_sukupuolineutraali_Facebook

Yhteisöpalvelu Facebookissa voi nyt merkitä sukupuolekseen myös muun kuin joko miehen tai naisen. Sivuston amerikkalainen versio otti toiminnon käyttöön torstaina, ja luultavasti se otetaan käyttöön muidenkin maiden versioissa.

Kun valitsee vaihtoehdon “mukautettu”, tämä jakautuu lähes 50:een eri alakategoriaan kuten “transihminen”, “yksisukupuolinen”, “hermafrodiitti”, “transnainen”, “transmies” ja “ei mikään näistä”. Käyttäjät voivat myös valita, millä pronominilla he haluavat itseään kutsuttavan: he/his, she/her tai “sukupuolineutraali” they/their.

Facebook kirjoittaa seuraavaa “monimuotoisuus”-sivullaan: “Kun Facebookiin luo tilin, palvelu antaa mahdollisuuden löytää ihmisiä ja järjestöjä, jotka antavat itselle turvaa ja joiden kautta palvelussa voi tuntea olevansa oma aito itsensä. Tärkeä osa tätä on sukupuoli-identiteetti, erityisesti sen erotessa tavallisen miehen tai naisen identiteetistä. Joten tänään siis tarjoamme teille ylpeinä “mukautetun” uutena vaihtoehtona helpottaaksemme oman identiteettinne ilmaisemista Facebookissa.”

Facebookin mukaan toiminto kehitettiin yhteistyössä johtavien homo-, bi- ja transseksuaalisten intressejä ajavien järjestöjen kanssa. “Koko maan Facebook-käyttäjät ovat kyselleet mahdollisuutta ilmaista sukupuolensa totuudenmukaisesti, ja nyt näyttää siltä, että palvelu on kuunnellut käyttäjiään”, sanoo  toiminnon kehittämisessä mukana ollut Alison Palmer.

Vaihtoehto on käytössä tähän asti vain amerikkalaisessa Facebook-versiossa, ja on epäselvää, milloin toiminto leviää muihin versioihin.

Lähteet: Nordfront.se, CNN