Koti Uutisia Kotimaa Somalitaustaista naista epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä

Somalitaustaista naista epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä

5

Venäjän rajavartiosto otti kiinni somalinaisen, joka oli matkalla Suomeen väärällä passilla jalkapallon MM-kisojen aikaan. Nainen oli saapunut Venäjälle Saudi-Arabian kautta. Nainen otettiin kiinni Pietari–Helsinki-junasta 16.7.2018.

Seuraavana päivänä laittoman maahantulon järjestämisestä epäilty, myös somalitaustainen nainen, otettiin kiinni samaisesta junasta. Epäilty rotumuukalainen oli antanut passinsa, MM-kisojen FAN ID -korttinsa sekä junalipun maahan pyrkineelle somalinaiselle aiemmin Pietarissa. Passin luovuttamisen jälkeen nainen hankki konsulaatista väliaikaisen Suomen passin.

Kummallakaan naisella ei ollut oikeaa viisumia. Molemmat saapuivat Venäjälle FAN ID -korttien avulla. Laittoman maahantulon järjestänyt nainen väitti rajavartiolaitokselle, että hänen kaikki matkatavaransa ja asiakirjansa vietiin pietarilaisessa ravintolassa.

Suomen rajavartiolaitoksella on kuitenkin todisteita, että “Suomen kansalainen” on tarkoituksenmukaisesti yrittänyt auttaa maanaisensa Suomeen. Hänen puhelimestaan on löytynyt kuvia muun muassa FAN ID -kortista. Nainen on myös myöntänyt pitäneensä yhteyttä sosiaalisen median välityksellä laittomasti maahan pyrkineen naisen kanssa.

Esitutkinta on siirretty syyteharkintaan. Salpausselän syyttäjänvirasto tekee päätöksen syytteiden nostamisesta.

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

  1. “Hauskintahan” tässä uutisessa on se, ettei tuo auttava “suomalainen” voi enää menettää kansalaisuuttaan vaikka tekisi mitä. Rikos kirjataan suomalaisten tekemiseksi jne.

    Näin saadaan vääristettyä tilastoja mieleiseksi.

  2. Miten enemmän rikoksia rotumuukalaiset tekevät siten parempi!

    Jossakin vaiheessa suomalaisten on herättävä todellisuuteen juutalaisten hypnoosista. Toivottavasti ei liian myöhään.

Comments are closed.