Koti Uutisia Sensuuriaalto leviää USA:han

Sensuuriaalto leviää USA:han

0

Vapaa sana on uhattuna nyt myös USA:ssa, missä Illinoisin senaatti haluaa kieltää anonyymit kommentit Internetissä.

UK_Ira_Silverstein
Ira Silverstein.

Ruotsissa keskustelu verkkovihasta on ollut käynnissä jo jonkin aikaa ja se kulminoitui, kun Mats Dagerlind keskusteli paino- ja ilmaisunvapautta vaalivan Publicistklubbenin debattitilaisuudessa. On tuskin yllättävää, että sama keskustelu on käynnissä myös Amerikassa, missä senaatille on esitetty ehdotus, joka kantaa nimeä The Internet Posting Removal Act. Yksi kaikkein innokkaimmista henkilöistä ehdotuksen takana on juutalainen senaattori Ira Silverstein, jonka tiedetään myös sponsoroineen ehdotusta.

Mikäli ehdotus äänestetään läpi, tarkoittaisi se loppua anonyymeille Internet-käyttäjille Illinoisin osavaltiossa. Myös vanhat kommentit tultaisiin siivoamaan pois eri uutissivustoilta. “Verkkosivuston pääkäyttäjän tulee pyynnöstä poistaa mahdolliset anonyymin käyttäjän kommentit Internet-sivustoltaan, mikäli anonyymi käyttäjä ei suostu kommentoimaan omalla nimellään ja vahvistamaan, että hänen IP-osoitteensa, virallinen nimensä ja kotiosoitteensa pitävät paikkansa.”

Mahdollisuus ilmaista itseään anonyymisti on ollut pitkään tärkeä osa julkista keskustelua USA:ssa. Senaatin eteen tuotu ehdotus voi rikkoa amerikkalaista lakia. Tätä on painottanut sananvapausryhmä The Electronic Frontier Foundation, joka toteaa Internet-sivustollaan, että “oikeus nimettömään puheeseen on suojattu painettua sanaa huomattavasti pidemmälle”.

Illinois ei ole ainoa osavaltio, jossa ajetaan vastaavanlaisia ehdotuksia, ja trendi on levinnyt maassa lainsäätäjien parissa. Vastaavanlainen laki toteutui viime vuonna Arizonassa, mutta vasta sen jälkeen, kun kuvernööri Jan Brewer oli hylännyt laajempia kokonaisuuksia, jotka kriitikoiden mukaan rikkoivat maan perustuslakia.

Aiheesta muualla:

http://dailycaller.com/2013/02/21/illinois-state-senator-pushes-anti-anonymity-bill/

Nordfront.se