Koti Uutisia Savon Sanomat: MV-lehti on vihasivusto

Savon Sanomat: MV-lehti on vihasivusto

10

UK_mv-lehti

Nopeasti suuren suosion saavuttanut Mitä Vittua??!! -lehti on jälleen valtamedian mustamaalaamisen kohteena. Savon Sanomat julkaisi lauantaina uutisen, jonka mukaan kyseinen lehti olisi “vihasivusto”. Lehden mukaan “mitavittua.fi:ssä on julkaistu tällä viikolla esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuvia rasistisia kirjoituksia”. Tällä ilmeisesti viitataan uutisiin maahanmuuttajien itsensä tekemistä rikoksista, joita valtamediassa on pyritty pimittämään.

Uutisen pointtina oli se, että Itä-Suomen yliopiston mainos oli päätynyt sivustolle. Selvittelyjen jälkeen selvisi, että mainos oli päätynyt Google-mainonnan kautta lehteen. Yliopisto kuitenkin selvittää vielä, “onko mainoksia päätynyt muillekin kyseenalaisille sivustoille”. MV-lehti on siis heidän mukaansa kyseenalainen sivusto. Mitään tarkempia perusteluja tälle ei anneta muutoin kuin että Savon Sanomien uutisessa puhutaan “rasistisista kirjoituksista” ja “vihasivustosta”.

Uutiseen on myös pyydetty kommentaattoriksi vihapuhetta ja sananvapautta Tampereen yliopistossa tutkinut Paula Haara:

“Sivusto pyrkii esittämään itsensä uutissivustona ja jäljittelemään verkkolehden ulkonäköä. Tavoitteena on ilmeisesti tuoda esiin totuutta, jota valtamedia ei muka tuo esiin. Tämä on esimerkki tavasta, jolla vihaa voi Internetissä lietsoa ilman, että on näkyvästi aggressiivinen. Voidaan argumentoida rauhallisesti ja esittää erilaisia faktoja uutismaisilla keinoilla, mutta lietsotaan syrjintää ja vihamielisyyttä”, Haara kertoo.

Mitä Vittua??!! -lehti on uusinut nimensä sekä nettiosoitteensa. Julkaisu on nyt MV-lehti ja uusi osoite on www.mvlehti.net.

10 KOMMENTIT

 1. Feministilehmä Paula Haaran mielestä siis faktojen esittäminen ja rauhallinen argumentaatio on syrjinnän ja vihamielisyyden lietsomista. Muistakaa, että tälle idiootille maksetaan palkkaa verorahoista.

  • Nykyään kaikki totuus on vihapuhetta Suomessa. Oon huomannu että aivan mitä tahansa asiaa kun kertoo niin se on vihapuhetta jos sillä pystyy asiohin vaikuttamaan ja saa ihmiset kuuntelemaan. Aina se totuus jonkun ihmisen mieltä satuttaa kun ne ei halua kuulla totuutta.

  • Kyllä, jos faktat ja argumentaatio ei ole poliittisesti korrektia, sinut demonisoidaan julkisesti. Näin saadan osa lampaista pitämään MV-lehden uutisia “roskana”, ennen kuin he itse edes tutustuvat aiheeseen ja ottavat pään pois perseestä.

 2. Valtamedia kusee lapaseen tällä uutisoinnillaan, sillä tuovat enemmän ja enemmän julkisuutta viikkolehdelle. Alkaa kintut tutista pikkuhiljaa…

 3. Fossiilimedia lietsoo vihaa kun vaihtoehtomedia tuo esille asoita mistä itse vaikenevat. Hyvä että MV vaihtoi nimensä, tuo hieman uskottavuutta..

 4. Savon sanomat ja Paula Haara. Haistakaa vittu!

  Mitä Vittua on parasta, mitä tässä maassa on pitkään aikaan tapahtunut. Siellä ammutaan alas kaikki mädättäjien valheet. Iso kiitos Lieksan Iljalle. Jatka samaan malliin!

 5. Narratiivi tulisi osata ottaa haltuun sopivasti siten ettei itse ole ekstremisti vaan toimittaa pelkästään asiallista asiatietoa ja pystyy osoittamaan missä ekstremistit tällä hetkellä ovat ja miten he toimivat. Nämä ihmiset myös pyörittävät vaihtoehtoisen median sivustoja, jotka on ainakin osittain väärennetty ja joita pyritään käyttämään esimerkkinä ekstremismistä. Agenda on se, että antagonismia pyritään lisäämään kaikin tavoin kaikkialla, jolloin saadaan helpommin premissi kaikenlaisille keinoille.

  Ekstremistisiä toimittajia ja kirjoituksia laajalevikkisessä mediassa ei välttämättä enää kannata edes kommentoida, koska sen aika on ohitse. Toimittajat ovat marginalisoineet itsensä.

  Nyt pitää ottaa ohjat käsiin ja näyttää suuntaa tulevaan vakaasti ja varmasti.

 6. Noh. MV-lehti. Vaikka artikkeleissa puhutaan asiaa niin turhaa dramatisointia ja kirjoitusvirheitä löytyy mikä ihan oikeasti syö sivuston uskottavuutta. Se on yksinkertaisesti fakta.

  Kuitekin luen mielelläni myös uutiset toisesta näkökulmasta jolloin syntyy värittämätön kuva kun lisää uutiskritiikkiä vielä mukaan. MV lehdenkin jutut kannattaa lukea myös kriittisin silmin eikä niellä maistamatta kaikkea mitä hekin kirjoittaa.

 7. Valtamedian jutut on ottanut nupanederiin niin etten enää tilaa/ lue Hesaria/ Lännen aivopesumedioita tai iltalehtiä en edes netissä käy niiden sivulla. JOs te kaikki teette niin he menettävät mainostulonsa, kävijänsä ja saavat keskenään tuomita meitä muita milloin vihapuheesta, impivaaralaisuudesta tai venäjä trollailuista. Ylekin ottaa nuppiin yhtä lailla. Mot meni vielä PS:s” haukkumaan, vaikka RKP:n apupuolueissa riittäisi kymmeniä rapajuttuja joista osa ihan tuoreitakin.

Comments are closed.