Koti Uutisia Ruotsissa ehdotetaan omaa “Yle-veroa”

Ruotsissa ehdotetaan omaa “Yle-veroa”

2

Kansainvälisesti yhä jyrkemmässä alamäessä oleva valtavirtainen valhemedia tarvitsee koko ajan uusia rahoituskeinoja pysyäkseen pystyssä. Suomessa Yleisradion tueksi on jo saatu aikaiseksi ylimääräinen vero, jonka maksuun pääsee osallistumaan jokainen veronmaksaja, vaikkei Ylen tuotantoa millään tapaa seuraisikaan tai vaikkei ylipäätään haluaisi maksaa rahaa Ylen uutisoinnista. Nyt samaa lakia ehdotetaan Ruotsiin.

Tavoitteena olisi, että nykyinen radio- ja televisiolupamaksusysteemi korvattaisiin lisäverolla vuodesta 2019 alkaen. Tällä tuettaisiin SVT:tä, Sveriges Radiota sekä opetusohjelmia tuottavaa Utbildningsradionia.

Uuden ehdotuksen taustalla on ehdotuksen tekijöiden mukaan huoli siitä, että yhä useampi laiminlyö TV-lupamaksunsa tai ei omista televisiota lainkaan. Jonkinlaisella johtopäätöksellä tästä on sitten tultu tulokseen, jossa jokainen veronmaksaja pakotetaan maksamaan palvelusta, josta he eivät välttämättä haluaisi maksaa.

Suomessa on yhä kasvava joukko ihmisiä, jotka ovat äärimmäisen tyytymättömiä joutuessaan maksamaan Ylen palveluista, sillä sen viralliseen ohjelmaan kuuluu “monikulttuurisuuden edistäminen”. Ruotsin valtiolliset mediat eivät ole tässä suhteessa yhtään sen parempia, joten jää nähtäväksi, mitä keskivertoruotsalainen tästä asiasta tulee olemaan mieltä.

 

Lähde: Helsingin Sanomat

2 KOMMENTIT

  1. Muistan kun Yle-vero tuli 2013. Se oli yksi niistä hetkistä, joka sai minut ymmärtämään nykyisen politiikan raadollisuuden: ei ne edes halua kansalle hyvää.

Comments are closed.