Koti Uutisia Ruotsin somalit kärsivät auringonvalon puutteesta

Ruotsin somalit kärsivät auringonvalon puutteesta

8

Ruotsin Borlängessä sijaitsevassa Jakobsgårdarnan terveyskeskuksessa on havaittu raskaana olevien somalinaisten kärsivän vakavasta D-vitamiinin puutteesta.

Jopa 90 prosenttia raskaana olevista somalinaisista Borlängessä kärsii D-vitamiinin puutteesta. Tämän osoittaa Jakobsgårdarnan terveyskeskuksen, Taalainmaan kliinisen tutkimuksen keskuksen sekä Uppsalan yliopiston yleislääketieteen ja ennaltaehkäisevän lääketieteen tutkimus. Tutkimusta johtanut piirilääkäri Paul Kalliokoski kertoo Sveriges Radiolle: “Havaitsin, että monet potilaat kärsivät huomattavasta lihasheikkoudesta […] Potilaat ovat valittaneet tuntevansa itsensä väsyneiksi.”

uk_ruotsin_somalit_karsivat

D-vitamiinia saa muun muassa ravinnon kautta, mutta merkittävin vitamiinin lähde on auringonvalo. Pohjoismaalaiset saavat kuitenkin hyvin vähästä auringonvalosta huolimatta riittävästi D-vitamiinia, ainakin siinä määrin, ettei puutos ole vakavaa. Afrikkalaisilla on sitä vastoin paljon suurempi auringonvalon tarve. Asiaa ei paranna se, että useat somalinaiset pukeutuvat täysin peittävään vaatetukseen.

Somalilasten keskuudessa esiintyy myös autismia neljästä viiteen kertaa enemmän kuin ruotsalaisilla lapsilla. Tämä voi johtua niin ikään äidin D-vitamiinin puutteesta raskauden aikana. Somalien keskuudessa autismia kutsutaan “ruotsalaiseksi taudiksi”, sillä tietyissä paikoissa on uskottu, että sairaus on hyvin yleinen Ruotsissa.

 

Lähteet: Nordfront.se, Landstinget Dalarna, Sveriges Radio

8 KOMMENTIT

 1. Ou nou. Valtion kuuluu kustantaa somaleille riittävät määrät vitamiineja. Myös Suomessa.

 2. Hyvä! Siinäpä syy lähteä sinne mistä tulivatkin 😀 Ruotsalaiset kärsivät myös: ‘somalialaistaudista’ joka paranisi samoin kuin näiden somppujen d-vitamiininpuutos: kun nämä poistaisivat itsensä lähtömaahansa 😉

 3. Rasisti-Ruotsi ei tarjoa tarpeeksi aurinkoa ja kaupanpäällisiks tartuttaa somalilapsiin autismin…. huhhuh…

 4. Jos otettaisiin pakolaisia, niin otettaisiin edes sellaisia jotka on evoluutionaalisesti sopeutunut elämään kylmässä. En ymmärrä kenen etuja se ajaa että rahdataan tänne napapiirille esim. somaleja synnyttämään autisteja ja kärsimään muista pohjoisen taudeista.

  Noh eipä sitä kait voi odottaa että poliitikot ja päättäjät käyttäisi järkeä.

 5. En ole varma, mutta eikö kaasuvalo tai jokin kaasulla toimiva laite tuottaisi tarpeeksi vitamiineja, jotta ongelma poistuisi?

 6. Miksi media edelleen vaikenee (edelleen aika pitkälle) somalien iljettävästä tyttöjen ympärileikkausrituaalista? Veronmaksajien rahoilla nämä voivat mennä Pohjolasta sukulaisiin Somaliaan tutustumaan omaan “kulttuurinsa”. Samalla nämä tytöt silvotaan…Valkoinen veronmaksaja kustantaa ko. “lystin”. Tässä varmaan vitamiinipillerit paljon auttavatkin?

 7. Tämän kun ihmiset ymmärtäisivät; tummaihoiset eivät vain yksinkertaisesti kuulu tänne biologisesti! Ihmiset nauraisivat katketakseen ajatukselle jos kertoisin aikomuksesta tuoda kirahveja afrikasta rikastuttamaan suomen luontoa.
  Siinä ei sopeuttamiset auta kun luonto sotii ihmisen tekemää vääryyttä vastaan. Se onkin lopulta luonto joka hoitelee maahanmuutto-ongelman.
  Tätä kannattaisi käyttää enemmänkin maahanmuuton vastaisessa “keskustelussa”. Ehkä joku neekereitä rakastava humanistikin liityisi vastustajiin ettei mustien piruparkojen tarvitse tulla tänne pohjoiseen riutumaan.

Comments are closed.