Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin poliisi käytti todistemateriaalinaan kuvia PVL:n suomalaisaktivistista – aktivisti ei liity tutkittaviin...

Ruotsin poliisi käytti todistemateriaalinaan kuvia PVL:n suomalaisaktivistista – aktivisti ei liity tutkittaviin rikoksiin mitenkään

5
Ruotsin poliisin mukaan kuvassa olisi Björn Kajsajuntti, vaikka todellisuudessa kuvassa on PVL:n suomalaisaktivisti Toni Toorikka.

Ruotsalaislehti Expressen kirjoittaa torstaina nostetun syytteet 17:ää Vastarintaliikkeen aktivistia vastaan liikkeen mielenosoituksessa Göteborgissa 30. syyskuuta 2017 tapahtuneesta mellakasta. Kahdeksaa henkilöä syytetään väkivaltaisesta mellakasta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kahdeksaa henkilöä pelkästään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja yhtä henkilöä puolestaan väkivaltaisesta mellakasta.

Edellä mainitut syytteet on nostettu, vaikka todellinen mellakoitsija Göteborgissa oli poliisi itse. Poliisi muun muassa hakkasi maassa makaavia Vastarintaliikkeen aktivisteja sen jälkeen kun he olivat jääneet poliisin mottiin. Myöhemmin toisen yhteenoton aikana poliisi hakkasi heitä pampuillaan niin, että jopa pleksikilpi rikkoutui ja useat järjestön aktivistit saivat verta vuotavia haavoja poliisin pampuniskuista suoraan päähän:

Expressen jatkaa 30-vuotiaan luulajalaisen Björn Kajsajuntin olevan syytettynä sekä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan että väkivaltaisesta mellakasta. Syytekohta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tarkoittaa syytelauselman mukaan, että “suuri joukko mielenosoittajia on kantanut yhtenäistä univormun kaltaista vaatetusta, johon on sisältynyt PVL:n symboli Tyr-riimu, ja koska lisäksi useat mielenosoittajat ovat kantaneet kilpiä ja kypäriä, on tämä antanut sotilaallisen vaikutelman”. Väkivaltaisessa mellakassa olisi lehden mukaan puolestaan kyse siitä, että Kajsajuntti olisi työntänyt vasemmistolaisia vastamielenosoittajia kantamallaan kilvellä taaksepäin huolimatta poliisin kehotuksista perääntyä.

Lisäksi Ruotsin poliisi on käyttänyt todistemateriaalinaan kuvia, joissa ei suinkaan ole Kajsajuntti vaan Vastarintaliikkeen suomalaisaktivisti Toni Toorikka. Toorikka ei puolestaan ole syytettynä mistään edellä mainituista rikoksista, eikä hänen nimensä tule vastaan esitutkintamateriaalissa. Syyttäjä Jonas Martinsson kommentoi, ettei hän ole tietoinen sattuneesta töppäyksestä. Hänen mukaansa Ruotsin viranomaiset eivät ole olleet asian osalta yhteydessä Suomen poliisiin. Expressenin kysyessä torstaina, onko mahdollista, että viranomaiset olisivat asettaneet väärän henkilön syytteeseen, Martinsson vastaa:

– Tuollaista minun on vaikea uskoa. Sanomasi on kuitenkin tarkistettava ja asiaa on tutkittava huomenna.

Björn Kajsajuntti.

Kajsajuntin puolustusasianajaja Christina Lehto ei halunnut kommentoida asiaa muuten kuin että hänen on oltava yhteydessä asiakkaaseensa ennen lausuntoja medialle.

Lähde: Expressen

5 KOMMENTIT

  1. Ompas häijyn näköinen äijä tuo Björn. Kunnon mugshot. Reward Dead or alive 😃

    • Kustannusarvio kosmetologilta: “kymppitonnilla estetiikkaa, niin herkii pikkulapset pelkäämästä”.

      Ja sitten vielä ihmetellään, että miksi valtaeliitti pelkää… 🤔

  2. Ensimmäisellä videolla tuo kyttä parkuu kuin pikkutyttö kun sai kunnolla pataansa. 😄

  3. Ettei jää mitään väärinymmärryksen varaan. Tässä tarkoitetaan, ettei Toorikka ole kidutusmurhaaja EIKÄ edes syytettynä kansankiihotuksesta?

  4. Anteeksi, meni ohi, että oli 2017 ja oletin olevan tämä viimeisin tapaus. Eikö täällä saa poistettua omia tyhmiä viestejä? noh kuitenkin, mikä on tämä kidutusmurhaaja juttu? sallitaanko sellasia teiän riveissä?

Comments are closed.