Koti Uutisia Ruotsalaismoskeijan laittomat rukoushuudot herättävät ärsytystä

Ruotsalaismoskeijan laittomat rukoushuudot herättävät ärsytystä

9

Ruotsin Växsjössä sijaitseva moskeija on anonut virallista lupaa toteuttaa niin sanottu rukoushuuto kerran viikossa. Hakuprosessin aikana on kuitenkin tullut ilmi, että moskeija on harjoittanut laittomia rukoushuutoja jo monta vuotta. Moskejasta lähtevä ääni onkin jo pitkään ärsyttänyt paikallisia ruotsalaisia, mutta jostain syystä laiton huutelu tulee vasta nyt viranomaisten tietoisuuteen.

Moskeijan edustajat väittävät silti, että heille tulisi antaa laillinen lupa toteuttaa viikoittainen rukoushuuto. Heidän mielestään rukoushuutojen salliminen edistäisi muslimien integroitumista ruotsalaiseen yhteiskuntaan. “Minusta tämä edistäisi integrointia. Se myös todistaisi uskonnonvapauden olemassaolon”, sanoo Ismail Abu Helal.

Paikalliset ruotsalaiset taas väittävät, että heillä on oikeus olla kuulematta rukoushuutoja. He myös huomattavat, että moskeijalle on jo aikoinaan myönnetty lupa toteuttaa rukoushuutoja silloin, kun heillä on siihen ollut erityisen hyvä syy. Tämä jo myönnetty lupa päättyi jo vuonna 2014, mutta moskeija on jatkanut toimintaansa entiseen malliin.

Lähde: Fria Tider

9 KOMMENTIT

 1. “Allah, allah, anna minulle kameli!” Ja allah vastaa: “Et tarvitse. Mene Arkadianmäelle, sieltä löydât itsellesi ison lauman aaseja”.

 2. Antaa torikokuksia pitävien möykätä minareteissaan kaupungeissa. Minä asun maaseudulla luonnon rauhassa. Kaupunkilaiset saavat sen mitä halusivat. Sillä suurin osa suvakeista asuu kaupungeissa. Sandaalin tallaajat eivät maaseudulla sormea heristä.

  On kuitenkin väärin että opiskelijoiden pitää käydä jatko-opintonsa poikkeuksetta kaupungeissa. Mutta onneksi samanhenkisten seura estää rikostilastoja kasvamasta.

  • Kyllä ne minareetit saapuvat ennenpitkää maaseudullekin, joten tuollaista asennetta ei kannata ottaa.

  • Virkistäpäs muistiani kuinka monessa suomalaisessa kaupungissa olet möykkääviä minareetteja Suomessa nähnyt?

    • Siinäpä se homman nimi on eli minareettivapaa Suomi. Pysykööt kamelien luontaisilla levinneisyysalueilla. Ja tietysti Jerusalemissa. Sinne niitä voisi siirtää muutaman tuhat kappaletta pilaamasta Euroopan kaupunkeja.

 3. Minua ärsyttäisivät myös laillisetkin rukouskutsut. Se ei todista minkäänmoisesta “ingegrotumisesta” kun muslimit pitävät perseestään kiinni aivan samalla tavalla kuin sieltä missä ei demokratia kasva.

Comments are closed.